Skip to content
Use the search to find information about InterSystems products and solutions, career opportunities, and more.

FHIR-initiatieven versnellen met InterSystems: Ondersteuning voor een geïntegreerd ecosysteem in de gezondheidszorg

Doctors using digital tablet together in hospital

HL7® FHIR® (Fast Healthcare Interoperability Resources) is een wereldwijde standaard voor het elektronisch uitwisselen van informatie uit de gezondheidszorg. Ziekenhuizen, verzekeraars, wetenschappers, fabrikanten van medische apparatuur en MedTech-bedrijven maken gebruik van FHIR om het overzicht in patiëntdata te vergroten en informatiestromen te stroomlijnen, en zo de behandelingen en patiëntresultaten te verbeteren.

Maar de implementatie van FHIR kan verschillende uitdagingen met zich meebrengen die tot compatibiliteitsproblemen leiden. FHIR-datamodellen en -terminologieën en dataformats kunnen namelijk per organisatie verschillen. Deze gevarieerde datastructuren in kaart brengen en omzetten naar FHIR-standaarden neemt veel tijd en energie in beslag. Bovenal vereist het zorgvuldige analyse en complexe datatransformaties. InterSystems heeft uitgebreide expertise in het in kaart brengen van verschillende datastandaarden voor de gezondheidszorg, waaronder FHIR. De experts en oplossingen van InterSystems helpen zorgorganisaties om tijd en middelen te besparen, en datatransformatie, voor bijvoorbeeld FHIR-initiatieven, te vereenvoudigen.

Een voorbeeld van deze oplossingen is het InterSystems IRIS for Health™-platform. Dit uitgebreide platform voor digitale gezondheid biedt alle bouwstenen die nodig zijn om met FHIR-gegevens te werken en FHIR-toepassingen te ontwikkelen, zoals de InterSystems FHIR Server.

FHIR Server

InterSystems FHIR Server is een fundamenteel onderdeel van de moderne gegevensuitwisseling in de gezondheidszorg.. InterSystems IRIS for Health™ biedt de geïntegreerde robuuste backend server voor het verzamelen en ophalen van FHIR-gegevens. De server onderscheidt zich door zijn uitbreidbaarheid en schaalbaarheid en ondersteunt alle FHIR-resourcetypes in een massaal schaalbare repository. Ook maakt de FHIR server efficiënte integratie legacy gegevensbronnen. Door gegevens in realtime te vertalen en om te zetten naar FHIR-formaat, zorgt de server voor on-demand toegang tot legacygegevens zonder duplicatie en biedt het flexibiliteit bij de inzet – of dat nu on-premises, in de cloud of als SaaS-oplossing is.

Bulk FHIR voor uitgebreide datasets

Efficiënt omgaan met grote datasets in de gezondheidszorg is essentieel voor onderzoek, analyse en gezondheidsmanagement. Dit is waar Bulk FHIR om de hoek komt kijken. Deze geïntegreerde functie van InterSystems IRIS for Health™ maakt naadloze import/export van uitgebreide FHIR-datasets in één aanvraag mogelijk. Of het nu gaat om gegevensmigratie of andere toepassingen, FHIR maakt het eenvoudig om grote hoeveelheden data te beheren in verschillende gezondheidszorgsystemen en -locaties.

Samenwerking met externe FHIR servers

De FHIR server kan ook naadloos worden geïntegreerd met externe FHIR servers, om uitgebreide gegevensuitwisseling in de gezondheidszorg te ondersteunen. InterSystems ondersteunt naadloze samenwerking met externe FHIR-servers en zorgt zo voor interoperabiliteit met verschillende gezondheidszorgsystemen, en daarmee ook verschillende zorginstellingen. InterSystems biedt de tools en expertise om een soepele integratie met externe FHIR servers mogelijk te maken. Dankzij deze flexibiliteit kan een organisatie haar FHIR-initiatieven uitbreiden tot buiten de interne systemen, en zo een verbonden ecosysteem voor de gezondheidszorg stimuleren.

Met een uitgebreid portfolio van geavanceerde FHIR-oplossingen biedt InterSystems de essentiële ondersteuning om FHIR-initiatieven binnen de gezondheidszorg te versnellen, én de resultaten voor zowel patiënten als de organisatie te optimaliseren. Deze oplossingen, waaronder het InterSystems IRIS for Health™ platform en de robuuste InterSystems FHIR Server, stellen zorginstellingen in staat om gegevens effectief te beheren, interoperabiliteit te bevorderen en een naadloos geïntegreerd ecosysteem te creëren.

Andere Berichten Die Je Misschien Leuk Vindt.

Maak kennis met InterSystems FHIR Server, een essentieel onderdeel voor moderne gegevensuitwisseling in de gezondheidszorg.
Door gegevens in real-time te vertalen en om te zetten naar FHIR-formaat, zorgt de server voor on-demand toegang tot legacy-gegevens zonder duplicatie en biedt het flexibiliteit bij de inzet van de gegevens.
Ontdek InterSystems IRIS for Health, meer specifiek InterSystems FHIR Server, een fundamenteel onderdeel van moderne gegevensuitwisseling in de gezondheidszorg
De gezondheidszorg staat aan de vooravond van een technologische revolutie, gedreven door de integratie van kunstmatige intelligentie en machine learning.
Head of Global Healthcare Solutions, InterSystems
We are pleased to conclude with you the last project of Hack Healthcare 2023. WeCare2 aims to address patient records fragmentation and establish a healthcare landscape that seamlessly caters to the needs of patients.
In this post, we will showcase the third outcome of Hack Healthcare 2023 – The Bee Project, which aimed to improve communication and access to medical records by bridging the gap between the first and second lines of healthcare.
In this edition, we delve into one called “Patient Buddy”. It revolves around capturing and leveraging patient feedback to improve healthcare experiences.
Hack Healthcare 2023. This event`s primary objective was to tackle healthcare challenges by devising solutions with the assistance of experts and pitch coaches.
After the workshop’s string, we finally reached the Hack Healthcare 2023 event! We want to remind you that Hack Healthcare is not an ordinary hackathon. It is a dynamic blend of creativity and collaborations.
After conducting the Exploratory and Challenge Identification workshops, we had to step out of our comfort zone and share our past discoveries with the wider audience.