Skip to content
Use the search to find information about InterSystems products and solutions, career opportunities, and more.

Machine learning en analytics

Big data analytics-platform

InterSystems IRIS® omvat krachtige, ingebouwde big data analytics-mogelijkheden, de mogelijkheid om een grote verscheidenheid aan analytics direct in applicaties uit te voeren en de mogelijkheid om je favoriete best-of-breed analytics-tools te integreren.

Machine learning (ML)

InterSystems IntegratedML® is een ingebouwde functie van InterSystems IRIS waarmee applicatieontwikkelaars eenvoudig machine learning-modellen kunnen maken en trainen zonder dat ze geavanceerde vaardigheden op het gebied van datawetenschap hoeven te hebben. Zo kunnen ook organisaties die nog geen datawetenschappers in dienst hebben machine learning-modellen ontwikkelen en inzetten. Daarnaast worden allerlei vervelende taken die komen kijken bij data wrangling, feature engineering, model building en tuning geautomatiseerd, zodat ervaren datawetenschappers productiever kunnen worden en zich kunnen richten op de taken die er echt toe doen.

Dankzij de diepe integratie met InterSystems IRIS kunnen applicaties deze ML-modellen naadloos dynamisch en direct op de data uitvoeren in reactie op realtime gebeurtenissen en transacties, zonder modellen of data te extraheren of te verplaatsen.

Business intelligence (BI)

InterSystems IRIS bevat krachtige, interactieve business intelligence-mogelijkheden voor het verkennen en rapporteren van big data. Deze hoogwaardige dashboards kunnen worden geïntegreerd in realtime applicaties om je gebruikers diepgaande inzichten te geven op het moment dat ze actie ondernemen.

Adaptive analytics

Onze ingebouwde adaptive analytics-mogelijkheden bieden zakelijke gebruikers superieur gebruiksgemak en self-service analytics-mogelijkheden voor het visualiseren, analyseren en bevragen van live data uit meerdere bronnen in een consistent formaat. Adaptive analytics stelt zakelijke gebruikers in staat de informatie te verkrijgen die ze nodig hebben om tijdig nauwkeurige zakelijke beslissingen te nemen, ongeacht de bron, het formaat, de snelheid of de leeftijd van de data, zonder dat ze zelf een expert hoeven te zijn op het gebied van dataontwerp of datamanagement.

Natuurlijke-taalverwerking (NLP)

Onze ingebouwde mogelijkheden voor natuurlijke-taalverwerking en tekstverkenning stellen je in staat om inzichten te verkrijgen uit ongestructureerde data en deze te gebruiken om je applicaties te verrijken. NLP is ook belangrijk voor het genereren van nieuwe kenmerken uit tekst die kunnen worden gebruikt om machine learning-modellen te creëren en te trainen. Onze technologie voor tekstverkenning – ook beschikbaar als open source – is anders omdat we een 'bottom up'-benadering gebruiken, waarbij concepten en relaties in de tekst zelf worden ontdekt. Het is dus niet nodig om vooraf woordenboeken of ontologieën te definiëren.

programmers reviewing code on their computers in the office

Open, op standaarden gebaseerde connectiviteit

InterSystems IRIS is een open platform, wat betekent dat je je favoriete tools en technologieën van derden voor dataverkenning, business intelligence, NLP, AI en machine learning kunt blijven gebruiken. Doordat analyticstools van derden direct in InterSystems IRIS-applicaties kunnen worden geïntegreerd, heb je de vrijheid om aanvullende best-of-breed technologieën te gebruiken om waardevolle inzichten te verkrijgen en intelligente programmatische acties uit te voeren in reactie op realtime gebeurtenissen.

InterSystems IRIS kan verbinding maken met en gebruik maken van een breed scala aan analyticstools van derden en analyticsstandaarden, waaronder:

Apache Spark
Apache Spark is een krachtig open-source cluster-computing framework voor dataverwerkings- en analyticstaken zoals predictive analytics en machine learning. InterSystems IRIS heeft een ingebouwde connector voor Apache Spark, zodat je direct gebruik kunt maken van de prestaties en horizontale schaalbaarheid van het InterSystems IRIS Data Platform wanneer je met Apache Spark werkt.

PMML
Predictive Model Markup Language (PMML) is de standaard die door veel populaire machine learning- en analytics-tools wordt gebruikt voor het beschrijven van predictive-modellen. InterSystems IRIS genereert automatisch geoptimaliseerde native code op basis van PMML-modeldefinities om predictive- en machine learning-modellen die met externe tools zijn gemaakt, direct in het InterSystems IRIS Data Platform uit te voeren voor de hoogste prestaties.

UIMA
Unstructured Information Management Architecture (UIMA) is een raamwerk voor NLP-toepassingen (natuurlijke-taalverwerking). InterSystems IRIS-tekstverkenningstechnologie is compatibel met UIMA, zodat je elke UIMA-compatibele NLP-tool kunt gebruiken als onderdeel van je dataworkflows.

Self-service business intelligence-tools (BI-tools)
Naast de native, geïntegreerde BI-mogelijkheden ondersteunt InterSystems IRIS ook self-service BI-tools van derden, waaronder Tableau en Microsoft Power BI, zodat klanten hun bestaande BI-tools kunnen combineren met InterSystems IRIS-applicaties.

Een open analyticsplatform gebruiken

InterSystems IRIS ondersteunt een grote verscheidenheid aan analyticstechnologieën van derden, zodat klanten de tools en technologieën van hun keuze kunnen blijven gebruiken.