Skip to content
Use the search to find information about InterSystems products and solutions, career opportunities, and more.

FHIR: een nieuw niveau van interoperabiliteit

De juiste informatie op het juiste moment

infographic showing the patient at the center of the care team

FHIR biedt realtime toegang tot data uit verschillende systemen, databases en apparaten, als een soort 'internet voor de zorg'. Denk bijvoorbeeld aan webapps die je voorzien van vlucht- of financiële gegevens wanneer je die nodig hebt. Met FHIR-gebaseerde applicaties kunnen artsen in elke situatie precies die informatie opvragen die ze nodig hebben, zoals de medicatiehistorie, allergieën of testresultaten. Met FHIR hoeven zorgverleners geen lange samenvattingen van zorgdocumenten door te worstelen om bij de informatie te komen die ze nodig hebben.

De datastandaard voor de zorg van de toekomst

Lees meer over de basisprincipes en -componenten van FHIR en wat aanbieders, gebruikers en een groeiend ecosysteem van gevestigde en nieuwe leveranciers van IT voor de zorg doen met de FHIR-gebaseerde technologie van InterSystems.

SMART op FHIR

SMART (vervangbare medische toepassingen en herbruikbare technologie) op FHIR is een platformarchitectuur voor het maken van draagbare FHIR-apps, zoals een app die on demand de groeigrafiek van een kind genereert op basis van de meest recente gegevens, of een app die de klinische besluitvorming ondersteunt met gegevens uit alle FHIR-compatibele systemen. De basiscomponenten zijn een open application programming interface (API), een of meer 'datacontainers' en gebruikersauthenticatie- en -autorisatiediensten conform de industriestandaard. FHIR dient als API en een van de datacontainers is gewoonlijk een EHR-systeem.

Architectuur

Een overzicht van de structuur van FHIR-data, inclusief bronnen, bundels en extensies.

Take The Next Step

We’d love to talk. Fill in some details and we’ll be in touch.
*Required Fields
Highlighted fields are required
*Required Fields
Highlighted fields are required

By submitting your business contact information to InterSystems through this form, you acknowledge and agree that InterSystems may process this information, for the purpose of fulfilling your submission, through a system hosted in the United States, but maintained consistent with any applicable data protection laws.** By selecting yes, you give consent to be contacted for news, updates and other marketing purposes related to existing and future InterSystems products and events. In addition, you consent to your business contact information being entered into our CRM solution that is hosted in the United States, but maintained consistent with applicable data protection laws.