Skip to content
Use the search to find information about InterSystems products and solutions, career opportunities, and more.
Hack Healthcare
Een innovatieve aanpak voor de huidige uitdagingen van de zorgsector.
De uitwisseling van medische data tussen ziekenhuizen, patiënten en zorgverstrekkers kampt nog altijd met de nodige uitdagingen in België.

Daarom neemt InterSystems de leiding over twee acute uitdagingen die aan bod komen tijdens de Hack Healthcare, een innovatief event waarbij dilemma’s uit de zorgsector vakkundig, doortastend en in dialoog met experten worden aangepakt.

Concreet gaat InterSystems aan de slag met de volgende 2 uitdagingen:

Business Change
Uitdaging 1
Hoe kunnen we de uitwisseling van medische gegevens tussen orthopedagogen vergemakkelijken zodat patiënten een holistische diagnose en behandeling kunnen verwachten, ook wanneer de behandelende artsen niet rechtstreeks in contact komen me elkaar?
Hack Healthcare
Uitdaging 2
Hoe kunnen we ziekenhuizen motiveren om gegevens van patiënten correct en helder te delen via een centraal en onafhankelijk platform, zodat de nodige data over een patiënt op een toegankelijke en gecentraliseerde manier beschikbaar is.

Het doel

Samen streven naar een betere zorg

Om die uitdagingen concreet onder de loep te nemen, toetst InterSystems ze vooraf grondig af bij een klankbord dat het volledige ecosysteem van de gezondheidszorg omvat. Tijdens de Hack Healthcare werkt iedereen vervolgens twee dagen intensief samen om tot vooruitstrevende oplossingen te komen.

De opzet

Een innovatieve Hack Healthcare met 150-200 deelnemers uit veel zorgen sectoren

Om het maximale te halen uit de Hack Healthcare, doorloopt InterSystems actief de volgende stappen, samen met de andere gesprekspartners:

Stap 1: identificeren en bundelen van de uitdagingen

  • verkennende workshop
  • rondetafelworkshops

Stap 2: de uitdagingen valideren

  • Ecosysteem workshops

Stap 3: de uitdagingen ‘hacken’

  • Rondetafelgesprek met alle Data Protection Officers (DPO’s) over een lijst met drempels en een plan van aanpak om deze weg te werken
  • Hack Healthcare evenement tijdens 2 dagen

Stap 4: nieuwe oplossingen & samenwerkingen lanceren

  • E-boek
  • Eerste creatie van Proof of Concept (POC)
  • Aanzet tot een nieuw partnership

De inzichten

Vooruitstrevende oplossingen verpakt in haalbare doelen

Met het engagement voor de Hack Healthcare wil InterSystems een belangrijke motor vormen voor innovatieve veranderingen binnen de zorgsector.

Door ideeën samen te brengen uit verschillende invalshoeken krijgen naadloze en overkoepelende oplossingen een boost. Verbinding tussen data is maar een kant van het verhaal. Verbinding tussen alle partijen zorgt voor een succesverhaal. Dat is wat InterSystems wil bereiken met de participatie aan de Hack Healthcare.

Nieuwsgierig naar de oplossingen en inzichten die we samen bedenken?

Ontdek onze stappen tot dusver:

In de verkennende workshop herleiden we acute vraagstukken uit de sector tot een aantal hypothetische uitdagingen. Tijdens de 2 rondetafelworkshops verfijnen we stap voor stap de uitdagingen uit de verkennende workshop via een concrete methodologie. Lees de 3 verslagen van de afgelopen workshops voor meer info:
Werkverslag verkennende workshop
Werkverslag rondetafelgesprek 1

Kom meer te weten over onze initiatieven

Volg ons via onze LinkedIn-pagina #1patient1record4Belgium of schrijf je in op onze LinkedIn-nieuwbrief #1patient1record4Belgium voor meer updates over de innovatieve oplossingen die uit de bus komen na het event

Kom meer te weten over onze Unified Care Record (UCR)

Lees onze getuigenissen over onze Unified Care Record

Hack Healthcare artikelen uit onze blog

A hackathon, in its essence, is a social-coding gathering of gifted programmers who aim to improve existing software or create novel solutions, and Hack Healthcare is one of them.
We explore a fundamental aspect of problem-solving, which involves finding and understanding the source of our challenges. This is precisely the purpose of the Exploratory Workshop.
It is time to roll our sleeves up and dive deeper into the discoveries made during the Challenge Identification Workshops, which followed the Exploratory Workshops.

Neem de volgende stap

We willen graag praten. Vul enkele gegevens in en we nemen contact met u op.

*Verplichte velden
Highlighted fields are required
*Verplichte velden
Highlighted fields are required
** Door het selecteren van ja, geeft u toestemming om gecontacteerd te worden voor nieuws, updates en andere marketingdoeleinden met betrekking tot bestaande en toekomstige InterSystems producten en evenementen. Daarnaast stemt u ermee in dat uw zakelijke contactgegevens worden ingevoerd in onze CRM-oplossing die wordt gehost in de Verenigde Staten, maar wordt onderhouden in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming..