Skip to content
Use the search to find information about InterSystems products and solutions, career opportunities, and more.

Generatieve AI bevorderen en interoperabele oplossingen bieden voor onderzoekers en patiënten

generative ai- businessman working and touching with augmented virtual reality at night office.
 

De InterSystems-gemeenschap kwam van 9-12 juni 2024 bijeen voor onze jaarlijkse Globat Summit, vier dagen van tot nadenken stemmende discussies over de kwesties en overwegingen die centraal staan in de technologieën en het beleid die de gezondheidszorg transformeren. Van keynotes tot interactieve panels tot sessies voor ontwikkelaars, we hoorden van industrieleiders op het gebied van kunstmatige intelligentie, gezondheidszorg en interoperabiliteit.

Kunstmatige intelligentie heeft het potentieel om waarde en analyses te genereren uit gegevens. InterSystems werkt actief samen met zorgverleners en artsen om feedback van klanten te integreren in het productontwikkelingsproces, terwijl generatieve AI op een veilige en verantwoorde manier wordt geïntegreerd, gebaseerd op 46 jaar ervaring in de gezondheidszorg.

In dit artikel presenteren we de nieuwe mogelijkheden voor onze TrakCare- en HealthShare-oplossingen, die de rol van AI als adviseur, assistent en facilitator illustreren. We introduceren ook een innovatieve oplossing die gegevens gebruikt om de interoperabiliteit en schaalbaarheid van klinisch onderzoek te verbeteren, waardoor de ervaring van patiënten en zorgverleners verandert.

Generatieve AI bevorderen in de gezondheidszorg met AI-hulpmiddelen

Hier zijn verschillende AI-gestuurde mogelijkheden die we tegen het einde van 2024 beschikbaar willen maken in onze producten:

Verbetering van de productiviteit van clinici en het genereren van klinische documentatie en acties via actieve luistertechnologie: We plannen een AI-gestuurde assistent voor het TrakCare-platform, die actieve luistertechnologie zal combineren met generatieve AI om clinici in staat te stellen zich te concentreren op patiënten en zorgverlening in plaats van op administratieve taken. De assistent fungeert niet alleen als een medisch scribent, maar kan ook discrete conversatie-gebaseerde acties opzetten, zoals beeldvorming, recepten en labbestellingen die de arts gemakkelijk kan bevestigen en bestellen om ervoor te zorgen dat patiënten zo snel mogelijk zorg ontvangen.

Het verbeteren van de klinische gebruikerservaring en het versnellen van patiëntdiagnoses met een geïntegreerde AI-gebaseerde co-piloot: Een andere nieuwe mogelijkheid die we dit jaar graag laten zien op Global Summit is een AI co-piloot voor HealthShare Unified Care Record, ontworpen om de manier waarop artsen omgaan met longitudinale patiëntendossiers opnieuw uit te vinden. Patiënten met complexe klinische geschiedenissen kunnen dossiers hebben van duizenden pagina's (we hebben klanten met dossiers van meer dan 7000 pagina's!). Met behulp van generatieve AI zal onze nieuwe co-piloot clinici een chat-gebaseerde ervaring bieden om informatie te vinden in de medische geschiedenis van een patiënt. Ze zullen vragen kunnen stellen als "Welke risicofactoren heeft deze patiënt?" of "Is deze patiënt ooit gezien voor deze aandoening?" of "Vat de relevante cardiale voorgeschiedenis voor deze patiënt samen". De co-piloot geeft binnen enkele seconden antwoorden door de volledige medische voorgeschiedenis van de patiënt als database te gebruiken, zodat zelfs diep in klinische aantekeningen verborgen antwoorden kunnen worden gevonden.

Een aangepast dashboard maken in HealthShare Clinical Viewer: Een andere mogelijkheid die we graag laten zien is HealthShare Co-Creator, een aanpasbaar AI-gestuurd dashboard voor HealthShare Clinical Viewer dat een longitudinale weergave van het patiëntendossier biedt. Met deze functie kunnen gebruikers vooraf ontworpen aanwijzingen mixen en matchen om de weergave van een patiëntendossier door een clinicus te configureren en aan te passen. Met deze innovatieve functie kunnen gebruikers de weergave van patiëntendossiers configureren en aanpassen. Door vooraf ontworpen aanwijzingen te mixen en te matchen, kunnen zorgverleners een weergave creëren die is afgestemd op hun specifieke behoeften en voorkeuren, wat een gebruiksvriendelijkere ervaring oplevert.

We testen deze mogelijkheden momenteel met drie klanten uit de gezondheidszorg.

Klinisch onderzoek stroomlijnen met InterSystems OMOP Platform oplossing: Voortbouwend op haar eerste werk met Parc Taulí University Hospital en Baystate Health om hun data te converteren naar OMOP formaat, kondigt InterSystems een early access programma aan voor de OMOP Platform oplossing, een cloud onderzoeksoplossing die de interoperabiliteit en schaalbaarheid voor klinisch onderzoek en patiëntgegevensbeheer verbetert. De OMOP Platform-oplossing, gebouwd op InterSystems IRIS CloudSQL, automatiseert de extractie, transformatie en het laden van data uit bulk FHIR-databronnen in OMOP-repositories, waardoor organisaties snel onderzoeksdatarepositories kunnen creëren en vernieuwen, meerdere instanties kunnen onderhouden en een cloud-gebaseerde onderzoeksomgeving kunnen ondersteunen.

Interoperabiliteit in de gezondheidszorg verbeteren

Het Observational Medical Outcomes Partnership (OMOP) Common Data Model (CDM) is het meest gebruikte gegevensmodel voor het weergeven van diagnoses, behandelplannen, procedures, patiëntdemografie en andere patiëntgegevens voor klinisch onderzoek, met 3.758 medewerkers in 83 landen. Hierdoor kunnen gegevens uit verschillende bronnen (formulieren, elektronische patiëntendossiers, claimdatabases, etc.) worden gecombineerd en efficiënt worden geanalyseerd.

Door hetzelfde gegevensformaat te gebruiken, hebben onderzoekers en gezondheidszorgorganisaties toegang tot gegevens uit meerdere systemen voor snellere samenwerking, het delen van informatie en grootschalige onderzoeken. Door het verminderen van de technische barrières en expertise die traditioneel nodig zijn om OMOP-gegevens te exploiteren, kunnen organisaties optimaal profiteren van open-source datamodellen en onderzoeksanalysetools om samenwerking te bevorderen.

De InterSystems OMOP Platform-oplossing zal dit najaar beschikbaar zijn in een early access-programma.

Herhaling van de Global Summit 2024

Er was een echte buzz rond deze nieuwe oplossingen op de Global Summit in Washington. Als u dat nog niet hebt gedaan, kunt u de herhaling van de conferenties bekijken via deze link.

InterSystems Global Summit 2024 is de must-attend bijeenkomst voor de InterSystems technologiegemeenschap waar industrieleiders, senior executives, materiedeskundigen en ontwikkelaars hun perspectieven delen en zich bezighouden met de nieuwste ontwikkelingen in de gezondheidszorg, datamanagement, supply chain en financiën.

Andere Berichten Die Je Misschien Leuk Vindt.

Maak kennis met InterSystems FHIR Server, een essentieel onderdeel voor moderne gegevensuitwisseling in de gezondheidszorg.
Door gegevens in real-time te vertalen en om te zetten naar FHIR-formaat, zorgt de server voor on-demand toegang tot legacy-gegevens zonder duplicatie en biedt het flexibiliteit bij de inzet van de gegevens.
Ontdek InterSystems IRIS for Health, meer specifiek InterSystems FHIR Server, een fundamenteel onderdeel van moderne gegevensuitwisseling in de gezondheidszorg
Le Standard FHIR permet d'améliorer la vue d'ensemble des données des patients et de rationaliser les flux d'informations, améliorant ainsi les traitements et les résultats des patients.
De gezondheidszorg staat aan de vooravond van een technologische revolutie, gedreven door de integratie van kunstmatige intelligentie en machine learning.
Head of Global Healthcare Solutions, InterSystems
We are pleased to conclude with you the last project of Hack Healthcare 2023. WeCare2 aims to address patient records fragmentation and establish a healthcare landscape that seamlessly caters to the needs of patients.
In this post, we will showcase the third outcome of Hack Healthcare 2023 – The Bee Project, which aimed to improve communication and access to medical records by bridging the gap between the first and second lines of healthcare.
In this edition, we delve into one called “Patient Buddy”. It revolves around capturing and leveraging patient feedback to improve healthcare experiences.
Hack Healthcare 2023. This event`s primary objective was to tackle healthcare challenges by devising solutions with the assistance of experts and pitch coaches.
After the workshop’s string, we finally reached the Hack Healthcare 2023 event! We want to remind you that Hack Healthcare is not an ordinary hackathon. It is a dynamic blend of creativity and collaborations.