Skip to content
Use the search to find information about InterSystems products and solutions, career opportunities, and more.

Aanpassen aan een nieuwe wereld: het effect van COVID-19 op de supply chain

warehouse worker scanning a package for shipping

De COVID-19-pandemie heeft het bedrijfsleven wereldwijd zwaar getroffen. Van de ene op de andere dag moesten organisaties hun manier van werken aanpassen om te kunnen inspelen op veranderingen in vraag en aanbod.

Veel ondernemingen in de retailsector, de sector voor verpakte consumptiegoederen (CPG) en de productiesector moesten hun supply chain snel aanpassen om in te spelen op veranderingen in het soort en het aantal producten dat consumenten kochten en op veranderingen in het algemene koopgedrag als gevolg van een enorme verschuiving van offline naar online.

InterSystems hield een wereldwijde enquête onder meer dan 700 bedrijfsleiders in de retail-, CPG- en productiesector om meer inzicht te krijgen in deze uitdagingen en de manier waarop COVID-19 bestaande problemen verergerde.

Uit de antwoorden bleek dat de technologiespecifieke supply chain-uitdagingen bij 76% van de organisaties in de retail-, CPG- en productiesector waren verergerd.

Andere uitdagingen waren:

  • Problemen met het uitvoeren van analyses ter ondersteuning van het bedrijf;
  • Een gebrek aan nauwkeurige end-to-end zichtbaarheid en rapportage, en handmatige processen die datamanipulatie en -correcties vereisen;
  • Datasilo's, problemen met het integreren en normaliseren van ongelijksoortige gegevens en een gebrek aan actuele data.

Kan COVID-19 de katalysator zijn voor verandering in de sector?

Nu het belangrijker dan ooit is geworden om processen te optimaliseren, de efficiëntie te verhogen en de vraag nauwkeurig te voorspellen, moeten organisaties in de retail-, CPG- en productiesector een datastrategie en -oplossingen ontwikkelen waarmee ze datasilo's kunnen elimineren, hun bestaande infrastructuur kunnen stroomlijnen en hun processen waar nodig kunnen wijzigen en aanpassen.

Aanvullende artikelen

De Global CTO van Mediterranean Shipping Company vertelt over hun bedrijfsbrede digitale transformatie.
Machine learning
SPAR Oostenrijk gebruikt producten van InterSystems en machine learning om zijn bedrijfsresultaten te verbeteren.
Na een kort implementatieproces (zes maanden) kan MSC zijn klanten nauwkeurig op de hoogte houden van hun zendingen dankzij het dataplatform van InterSystems.
De COVID-19-pandemie heeft het bedrijfsleven wereldwijd zwaar getroffen. Van de ene op de andere dag moesten organisaties hun manier van werken aanpassen om te kunnen inspelen op veranderingen in vraag en aanbod.
CFAO is erin geslaagd zijn handelsactiviteiten op één lijn te brengen, de klanttevredenheid te verbeteren en nieuwe omzetkanalen te ontwikkelen. IT is een belangrijke strategische factor geworden in het succes van de onderneming.