Skip to content
Use the search to find information about InterSystems products and solutions, career opportunities, and more.

De veranderende rol van de CDO bij financiële organisaties

Inzichten van FIMA en WBR

cdo paper

Het onderzoek naar de Chief Data Officer (CDO) in 2021

Samenvatting

In de afgelopen jaren is de rol van de Chief Data Officer (CDO) geëvolueerd van beveiligings- en nalevingsgericht naar strategisch en innovatief. Chief Data-medewerkers in alle vormen en maten spelen niet alleen een meer vooruitstrevende rol bij belangrijke bedrijfsbeslissingen, maar worden ook steeds meer onmisbaar voor vooruitstrevende organisaties, en in het bijzonder voor financiële dienstverleners. Volgens een onderzoek van Forrester uit 2019 had 58% van de organisaties destijds een Chief Data Officer aangesteld en was nog eens 26% van plan dit te doen.1

In de toekomst moeten CDO's niet alleen data beveiligen en zorgen dat de organisatie voldoet aan strenge dataregelgeving, maar moeten ze zich ook bezighouden met nieuwe strategieën om big data en de eigen data van de organisatie te benutten om bedrijfswaarde te genereren. Dit vereist nieuwe strategieën voor datamanagement en de inzet van nieuwe dataoplossingen zoals data fabrics, automated governance, machine learning en blockchain.

In de eerste plaats zullen dataleiders zich meer moeten gaan richten op offensief datamanagement — een datastrategie die belangrijke bedrijfsdoelstellingen ondersteunt, zoals het stimuleren van de winstgevendheid en het verbeteren van de klantresultaten — naast defensief datamanagement, dat verwijst naar de strategie voor het beveiligen van data en het naleven van regelgeving.

Dit rapport biedt benchmarkinformatie over hoe CDO's functioneren in een snel veranderend regelgevingslandschap. Ook gaan we na wat CDO's en andere dataprofessionals vinden van een offensieve benadering van databeheer en wat hun best practices zijn.

Download het rapport


1 - https://go.forrester.com/blogs/chief-data-officers-rule-and-deliver-results

GERELATEERDE ONDERWERPEN

Andere Bronnen Die Je Misschien Leuk Vindt