Skip to content
Use the search to find information about InterSystems products and solutions, career opportunities, and more.

Wat hebben LEGO-blokjes en IRIS van InterSystems met elkaar gemeen?

Wat hebben LEGO-blokjes en IRIS van InterSystems met elkaar gemeen?

Je kan op allebei eindeloos je creativiteit loslaten

Een modern dataplatform is de toekomstbestendige fundering voor business analytics. Het is eigenlijk het functionele vertrekpunt waarop alle andere componenten gebouwd kunnen worden. Moderne datawarehousing voor Machine Learning, de ontwikkeling van AI en het in realtime binnenhalen én verwerken van gegevens.

Eigenlijk is deze definitie maar een beknopte samenvatting, want er gaat zoveel meer schuil achter het begrip. Een dataplatform is een reeks van tools waar je in de eerste plaats software mee kan gaan ontwikkelen. Een beetje zoals LEGO-blokjes. In plaats van na te maken wat de handleiding je voorschrijft, kan je met behulp van je eigen creativiteit tot iets heel anders komen.

Met wat verbeelding kan je van het voorbestemde pad afstappen en een heel ander iets creëren. Net zoals de dataplatformen van InterSystems.  Dat zijn in feite ook blokken waarmee je gewoon je eigen ding kan doen. Je kan er je fantasie helemaal op botvieren en de meest wonderbaarlijke dingen uitwerken.

 

Portabiliteit in alle richtingen

Creativiteit is één ding, maar daarnaast laat een platform ook het herhalen en hergebruiken van code toe. Dat betekent dat een deel van de code van een project makkelijk en in één keer ook elders kan worden uitgerold. Als je vanuit die gedachte een routine of een programma ontwikkelt, kan je er uniform mee aan de slag en dat verhoogt de waarde ervan gevoelig. Zo heb je tevens de controle over veranderingen.

Een wijziging in een subset kan bijvoorbeeld onmiddellijk en gecontroleerd op alle andere plekken worden toegepast. Dit verbetert de integratiemogelijkheden met de bestaande infrastructuur enorm. De portabiliteit is er bovendien niet alleen tussen OS of IT-omgevingen, maar ook van ontwikkelaar naar ontwikkelaar.

Goed gedocumenteerde en geschreven code maakt een makkelijke integratie mogelijk, maar spaart ook heel wat geld en tijd uit. Als je je data beveiligt, door middel van AES-256 encryptie bijvoorbeeld, en morgen ontdekken hackers een manier om eenvoudig je encrypties te kraken, dan kan je de algoritmes van die encrypties veranderen zonder alle andere code te moeten wijzigen.

 

Wijzigingen hebben geen impact op de klant

Dit levert je flink wat tijdswinst op: je hoeft niet opnieuw te testen omdat je maar één parameter verandert, en je moet niet van nul af aan herbeginnen. Ook naar je klanten toe zijn de voordelen groot. De wijziging heeft geen impact op hun manier van werken, hun productiviteit en er moeten ook geen extra opleidingen worden gegeven om met de nieuwigheden aan de slag te gaan.

Eigenlijk merkt de klant niet eens dat er iets veranderd is. Als je er nieuwe technologie aan koppelt, zoals bijvoorbeeld Docker containers, dan is het uitrollen van een nieuwe versie of update kinderspel.

Het systeem is veilig, volledig geïntegreerd in je organisatie en ontwikkelingen en heeft bovendien de mogelijkheid om te evolueren. Dit was zelfs al het geval bij de alleroudste code die teruggaat naar de beginperiode van InterSystems, intussen 42 jaar geleden. Zelfs die code is ook vandaag nog volledig, onvoorwaardelijk, uitgebreid en omgekeerd compatibel met eender welk systeem.

Het IRIS dataplatform van InterSystems of het medische equivalent ‘IRIS For Health’ geven je maximale vrijheid zodat je developers hun artistieke zelf kunnen blijven. Doordat ze met uniforme coderingsregels en documentatie werken, verhoogt de productiviteit, vermijd je verwarring en verliezen ze minder tijd. Zo zijn de systemen tegelijk klaar voor de toekomst, maar borduren ze ook verder op het verleden.

Een product met heel veel diepgang en minder beperkingen waardoor zowel aan de behoeften van klanten als ontwikkelaars worden tegemoetgekomen. Met de InterSystems-bouwstenen kan je met wat creativiteit project X van vandaag omzetten naar project Y van morgen.

 
Wil je meer weten? Op onze site kan je alle extra info terugvinden.

 

Andere Berichten Die Je Misschien Leuk Vindt.

Maak kennis met InterSystems FHIR Server, een essentieel onderdeel voor moderne gegevensuitwisseling in de gezondheidszorg.
Door gegevens in real-time te vertalen en om te zetten naar FHIR-formaat, zorgt de server voor on-demand toegang tot legacy-gegevens zonder duplicatie en biedt het flexibiliteit bij de inzet van de gegevens.
Ontdek InterSystems IRIS for Health, meer specifiek InterSystems FHIR Server, een fundamenteel onderdeel van moderne gegevensuitwisseling in de gezondheidszorg
Le Standard FHIR permet d'améliorer la vue d'ensemble des données des patients et de rationaliser les flux d'informations, améliorant ainsi les traitements et les résultats des patients.
De gezondheidszorg staat aan de vooravond van een technologische revolutie, gedreven door de integratie van kunstmatige intelligentie en machine learning.
Head of Global Healthcare Solutions, InterSystems
We are pleased to conclude with you the last project of Hack Healthcare 2023. WeCare2 aims to address patient records fragmentation and establish a healthcare landscape that seamlessly caters to the needs of patients.
In this post, we will showcase the third outcome of Hack Healthcare 2023 – The Bee Project, which aimed to improve communication and access to medical records by bridging the gap between the first and second lines of healthcare.
In this edition, we delve into one called “Patient Buddy”. It revolves around capturing and leveraging patient feedback to improve healthcare experiences.
Hack Healthcare 2023. This event`s primary objective was to tackle healthcare challenges by devising solutions with the assistance of experts and pitch coaches.
After the workshop’s string, we finally reached the Hack Healthcare 2023 event! We want to remind you that Hack Healthcare is not an ordinary hackathon. It is a dynamic blend of creativity and collaborations.