Skip to content
Use the search to find information about InterSystems products and solutions, career opportunities, and more.

InterSystems Virtual Global Summit 2020: Responsiveness Has Never Mattered More

Terwijl het einde van de COVID-19-tunnel toch een beetje in zicht lijkt te komen, pakte InterSystems met een primeur uit. De jaarlijkse Global Summit ging volledig virtueel. Van 20 oktober tot 5 november 2020 volgden de boeiende sprekers mekaar op. Keynotesprekers werden afgewisseld met technologisch en hands-on sessies waarbij er interactie mogelijk was met onze experts. Een kleine bloemlezing van de keynotesessies is dan ook meer dan op zijn plek om even wat impressies van de allereerste Virtual Global Summit te schetsen.

Als VP of Strategic Planning bij InterSystems opende Paul Grabscheid de debatten. Hij had het kort over het bedrijf InterSystems en de belangrijkste producten om vervolgens het woord te geven aan Terry Ragon, CEO & Founder van InterSystems. Hij benadrukte hoe bedrijfsleiders de crisis als een opportuniteit moeten bekijken om te innoveren of te verbeteren. Ondernemers moeten er volgens Ragon enorm voor opletten dat ze niet vastroesten in een procesgedreven cultuur.

Hij benadrukte ook dat InterSystems focust op het verbeteren van de gezondheid van hele populaties wereldwijd, door flexibel te blijven. “Dat betekent dat je je vaak ook moet willen aanpassen, iets vervangen, experimenteren én leren van anderen. Die flexibiliteit is de vonk die vaak overslaat in innovatie en leidt tot waardevolle verbeteringen”, zegt Terry Ragon.

 

Professor Walker over de evolutie van een pandemie

Professor Bruce Walker van het Ragon Institute kreeg een introductie door professor Anthony Fauci, de viroloog van het Witte Huis. Walker ging vervolgens zelf over tot zijn keynote. Hij had het over zijn onderzoek naar HIV en legde later in zijn uiteenzetting ook de link met de zoektocht naar het vaccin voor COVID-19. Zijn cursus ‘De evolutie van een pandemie’ werd dit jaar plots enorm actueel. Hij voorspelde dat de eerste vaccins eind dit jaar op de markt komen, en dat ze pas wijd verspreid zullen zijn in het tweede gedeelte van 2021. Hij benadrukte nog eens het belang van mondmaskers zo lang we niet in staat zijn om miljarden mensen een vaccin te bieden.

Met een interessante clinic gaf Frank Pandolfe dan weer inzicht in de features van InterSystems’ Extended Decisions Support. Die zorgen ervoor dat klanten snel en eenvoudig nieuwe Central Depository System (CDS) regels kunnen schrijven zonder daarbij zwaar te moeten gaan coderen.

 

Een ode aan Healthy Data

Niet verluchting, mondmaskers of alcoholgel, maar data is het belangrijkste wapen tegen COVID-19 als je het aan Don Woodlock vraagt. Het Head of Healthcare Solutions toonde aan dat data essentieel is voor heel wat COVID-gerelateerde issues zoals een overzicht en evolutie van het aantal besmettingen, testvolumes te bepalen, testresultaten te verwerken, maar ook om hot spots te vinden en om te bepalen of horeca en scholen dicht moeten of weer open kunnen. Daarom is het belangrijk dat die data goed worden opgeslagen en handig in gebruik zijn. Hij besloot zijn sessie in stijl met een gitaarsolo als een soort van ode aan Healthy Data.

Harry Tong, Senior Solutions Architect bij Intersystems, scoorde met een presentatie over Change Data Capture (CDC) dat refereert naar het proces waarbij data gemanipuleerd wordt van de ene omgeving of platform naar het andere. Hij toonde de drie manieren aan hoe InterSystems IRIS met databronnen werkt.

 

Innovaties van vandaag en morgen

Een blik op de toekomst kregen we van Jeff Fried. Als Director Data Platforms Product Management van InterSystems bood hij een overzicht van de innovaties die InterSystems al realiseerde en die morgen aan bood komen. Zo investeert InterSystems onder meer in Advanced Analytics en AI, Speed, Scalability & Security en Cloud & DevOps.

Kurt Dawn gaf een uiteenzetting over waarom het interessant is om extra parameters toe te voegen waarop je kan gaan zoeken als extensie bij een FHIR bron. Zonder zoekparameter kan je die extensie namelijk nooit helemaal benutten. De Senior Technical Writer van InterSystems liet gelijk even zien hoe eenvoudig dit kan.

Dit is maar een greep uit de sessies die er tijdens de Virtual Global Summit aan bod kwamen. Het hele aanbod kan je hier raadplegen. We willen graag alle sprekers én de vele aandachtige luisteraars bedanken en hopen jullie volgend jaar allemaal terug te zien, voor ofwel een terugkeer van de Global Summit in zijn traditionele vorm of een nieuwe virtuele editie.

 

Over InterSystems

InterSystems is de drijvende kracht achter wat belangrijk is: de machine achter  relevante applicaties in de medische sector, de financiële wereld, de overheid en bij andere organisaties waar de zorg voor menselijk leven en levensonderhoud een rol speelt. InterSystems is een leverancier van strategische technologie sedert 1978. Het bedrijf is in private handen. Het hoofdkantoor is in Cambridge Massachusetts en wereldwijd heeft het bedrijf kantoren voor verkoop en technische  ondersteuning. De softwareoplossingen worden dagelijks gebruikt door miljoenen  mensen in meer dan 80 landen.

Voor meer informatie, bezoek InterSystems.com/bnl-nl/

 

Contactgegevens InterSystems Benelux
Sara Shafaq
Direct: +32 (0)2 464 97 29
Sara.Shafaq@intersystems.com

Contactpersoon voor pers
LEWIS
Linda van Helden
T: +32 (0)475 48 62 68
M: +32 (0)2 230 40 72
Linda.vanHelden@teamlewis.com
www.teamlewis.com

 

Laatste Nieuws Over InterSystems