Skip to content
Search all InterSystems websites to find anything about our product, search our documentation, and more. Enter a query in the search input above, and results will be displayed as you type.

Wat de beste Amerikaanse ziekenhuizen met elkaar gemeen hebben

Wat de beste Amerikaanse ziekenhuizen met elkaar gemeen hebben

Mensen zijn gek op lijstjes. Lijstjes geven overzicht in het enorme aanbod aan informatie. Ze helpen bij het maken van een keuze. In Nederland geven de onderzoeken van Elsevier, Independer en het AD inzicht in hoe Nederlandse ziekenhuizen scoren ten opzichte van het landelijk gemiddelde. Dit soort overzichten kan patiënten helpen bij het kiezen van, bijvoorbeeld, de meest geschikte plek voor een operatie. In de Verenigde Staten zijn dit soort onderzoeken naar de beste ziekenhuizen nog een slagje omvangrijker.

Daar doet het veel gelezen nieuwsmagazine U.S. News & World elk jaar uitgebreid onderzoek naar de prestaties van Amerikaanse ziekenhuizen. Ze focussen zich daarbij op 16 verschillende specialismen: van oncologie en interne geneeskunde tot kno, gynaecologie en neurologie. Ook over het jaar 2013 werd onderzoek gedaan.

Overlevingskans en gebruik van moderne technologieën

Het onderzoek maakte dit jaar gebruik van de kwantitatieve gegevens van bijna 5.000 Amerikaanse ziekenhuizen. Elk specialisme ontving een score van 0 tot 100 die gebaseerd was op 3 indicatoren: de overlevingskans (weging in het onderzoek: 32,5%), de patiëntveiligheid (weging in het onderzoek: 5%) en andere zorggerelateerde aspecten (30%), zoals de omvang van het verplegend personeel en de mate waarin succesvol gebruik gemaakt wordt van moderne technologieën. Deze gegevens werden aangevuld met de meningen van artsen (32,5%), die gevraagd werden de beste ziekenhuizen te noemen voor de behandeling van de meest gecompliceerde gevallen in hun specialisme.

De beste ziekenhuizen

Voor elk specialisme maakten de onderzoekers op basis van die scores een overzicht van de beste instellingen. De ziekenhuizen die hoog scoorden op minimaal 6 specialismen plaatsten de onderzoekers vervolgens op een zogeheten  Erelijst. Dit zijn de beste 15 ziekenhuizen van de Verenigde Staten:

 1. Johns Hopkins Hospital, Baltimore
 2. Massachusetts General Hospital, Boston
 3. Mayo Clinic, Rochester, Minnesota
 4. Cleveland Clinic
 5. UCLA Medical Center, Los Angeles
 6. Northwestern Memorial Hospital, Chicago
 7. New York-Presbyterian University Hospital of Columbia and Cornell, N.Y. (tie)
 8. UCSF Medical Center, San Francisco (tie)
 9. Brigham and Women’s Hospital, Boston
 10. UPMC-University of Pittsburgh Medical Center
 11. Hospital of the University of Pennsylvania, Philadelphia
 12. Duke University Medical Center, Durham, North Carolina
 13. Cedars-Sinai Medical Center, Los Angeles
 14. NYU Langone Medical Center, New York
 15. Barnes-Jewish Hospital/Washington University, St. Louis

IT ondersteunt bij verbeteren zorgverlening

Deze 15 ziekenhuizen behaalden dus de hoogste scores op het gebied van patiëntveiligheid, overlevingskans, reputatie en zorggerelateerde aspecten. En wat blijkt? Ze maken allemaal gebruik van InterSystems-producten. De beste ziekenhuizen van de Verenigde Staten investeren allemaal in de moderne kostenbesparende producten van InterSystems waardoor artsen, bijvoorbeeld, sneller over de juiste (patiënt)informatie kunnen beschikken en informatie veilig met elkaar uit kunnen wisselen. Een mooi gegeven!

Meer weten over tekstanalyse en Big Data?

Lees dan onze blog:  Automatische bottom-up tekstanalyse: een wereld van verschil

 

RELATED TOPICS

Andere Berichten Die Je Misschien Leuk Vindt.