Skip to content
Use the search to find information about InterSystems products and solutions, career opportunities, and more.
Goed identiteitsbeheer

De koppeling van personen/informatie automatiseren om de zorgkwaliteit, -processen en -resultaten te verbeteren

female doctor speaking with a couple
 

Voor patiënten, zorgverleners, betalers en gezondheidsinformatienetwerken is de juiste identiteit essentieel. De gevaren wanneer een naam aan verkeerde informatie wordt gekoppeld, zijn aanzienlijk.

Patiënten veranderen van woonplaats, van naam, van zorginstelling en van arts. Zorgverleners gaan met pensioen of veranderen van naam, locatie, organisatie of verzekeringsnetwerk. Het beheren en verwerken van deze voortdurende veranderingen was altijd een handmatig, tijdrovend en kostbaar proces.

Voor de veiligheid van de patiënt en de tevredenheid van verzekeringnemers, en om de kwaliteit te verbeteren, boetes te vermijden en geld te besparen, moeten zorgorganisaties, betalers en gezondheidsinformatienetwerken het identiteitsbeheer gaan automatiseren.

Registers van zorgverleners staan voor grote uitdagingen

Ondanks het feit dat er jaarlijks 2,1 miljard dollar wordt besteed aan het bijhouden van registers van zorgverleners, blijven er grote problemen bestaan
50%
van de zorgverleners ziet nog steeds patiënten die buiten het netwerk vallen2
31%
van de zorgverleners staat niet in registers
70%
van de consumenten is ontevreden vanwege planningsproblemen en onverwachte rekeningen3

InterSystems-oplossingen voor identiteitsbeheer

HealthShare Provider Directory: voor betalers en zorgverleners

Onnauwkeurige informatie over zorgverleners heeft gevolgen. Verkeerde telefoonnummers en locatie-informatie beperken de toegang tot zorg. En als patiënten per ongeluk een niet-gecontracteerde zorgverlener kiezen, kan dat leiden tot torenhoge zorgrekeningen. Zorgverzekeraars hebben hoge boetes gekregen voor het publiceren van niet-kloppende registers.

HealthShare Provider Directory van InterSystems automatiseert het proces van het creëren, bijwerken en publiceren van nauwkeurige informatie over zorgverleners via een 'gouden record'. Zo kun je makkelijker voldoen aan regelgeving zoals CMS 9115-F en de No Surprises Act, en tegelijkertijd de klantenservice verbeteren en de efficiëntie verhogen van elk bedrijfsproces waarvoor actuele en nauwkeurige informatie over zorgverleners nodig is.

Meer informatie over HealthShare Provider Directory

Meer over HealthShare Provider Directory

20 mei 2020
Provider Directory
Waarom is het zo moeilijk een nauwkeurige lijst van zorgverleners op te stellen?
22 apr. 2020
Ben je weleens op zoek gegaan naar een nieuwe zorgverlener? Ik wel en ik vond het doodeng. Ten eerste betekende het dat ik een nieuwe relatie moest opbouwen met iemand die voor mij en mijn gezondheid zou zorgen. Vaak betekende het ook dat ik afscheid moest nemen van iemand die ik vertrouwde en op zoek moest gaan naar een goede vervanger.
Senior Advisor for Value-Based Markets

HealthShare Patient Index: voor zorgverleners en betalers

Door slecht identiteitsbeheer neemt de kwaliteit van de zorg af. Bovendien kan het aanleiding zijn voor rechtszaken. Overtredingen van de HIPAA kunnen bijvoorbeeld leiden tot miljoenen dollars verlies als gevolg van schikkingen, juridische kosten en boetes. Met InterSystems HealthShare Patient Index kun je deze risico's vermijden en de zorg verbeteren.

HealthShare Patient Index is een EMPI-oplossing (Enterprise Master Patient Index) die automatisch zorgt voor een 'single source of truth' voor de identiteit en demografische informatie van patiënten en verzekeringnemers.

Meer informatie over HealthShare Patient Index

InterSystems HealthShare: voor gezondheidsinformatienetwerken

Het handmatig identificeren van een patiënt in meerdere dossiers uit verschillende EMR-systemen en het samenvoegen van de informatie zou economisch niet haalbaar zijn op de schaal die nodig is om gezondheidsinformatienetwerken succesvol te maken. Succesvolle gezondheidsinformatienetwerken gebruiken HealthShare van InterSystems om het proces op schaal te automatiseren. Met HealthShare kunnen gezondheidsinformatienetwerken ook diensten met toegevoegde waarde leveren die alleen kunnen worden gebaseerd op geaggregeerde, genormaliseerde en nauwkeurige longitudinale patiëntendossiers.

Meer informatie over InterSystems HealthShare


1 - https://www.fortherecordmag.com/archives/0918p10.shtml
2 - https://www.fortherecordmag.com/archives/0918p10.shtml
3 - https://www.kff.org/private-insurance/issue-briefs/surprise-medical-bills
4 - Identity Crisis: An Examination of the costs and Benefits of a unique patient identifier for the U.S. Health Care System, RAND Corporation, 2008 (pg. 16)
5 - "Improving Provider Interoperability Congruently Increasing Patient Record Error Rates, Black Book Survey", Black Book Market Research