Skip to content
Use the search to find information about InterSystems products and solutions, career opportunities, and more.

Nieuw dataplatform versnelt ontwikkeling van data gedreven zorgapplicaties

InterSystems IRIS for Health™ eerste en enige voor zorg ontwikkelde dataplatform

CAMBRIDGE (Massachusetts, VS), 8 oktober 2018InterSystems, wereldwijd marktleider in informatietechnologieplatforms voor gezondheids-, bedrijfs- en overheidsapplicaties, lanceert InterSystems IRIS for Health™ . Het product is het eerste dataplatform dat zich specifiek richt op het realiseren van waarde uit data in de gezondheidszorg. Daarmee kunnen ontwikkelaars snel de volgende doorbraakapplicaties in de sector bouwen en opschalen.

Data vormt de kern van de digitale transformatie in de gezondheidszorg. Nu het volume en de diversiteit van zorgdata blijft toenemen, wordt de capaciteit van de menselijke besluitvorming op de proef gesteld. Om deze dramatische omslag het hoofd te kunnen bieden, moeten zorgapplicaties gebruik maken van technologie die het enorme, in data verborgen kennispotentieel ontsluit. InterSystems IRIS for Health biedt daarvoor de basis.

InterSystems IRIS for Health is gebouwd op het vorige jaar gelanceerde InterSystems IRIS Data Platform. Dit systeem heeft zich inmiddels in de praktijk bewezen voor zowel transactieverwerking als voor analysedoeleinden. Gecombineerd met geïntegreerde functies voor interoperabiliteit is het ontwikkelplatform ook in Nederland inmiddels ingezet voor het snel en op grote schaal bouwen van bedrijfskritische applicaties.

InterSystems IRIS for Health breidt de kracht van het dataplatform uit met specifieke zorggerichte functies die nodig zijn om de vereiste, real-time werkende zorgoplossingen tot stand te brengen. InterSystems IRIS for Health omvat functies als:

  • Een applicatiekader voor de snelle ontwikkeling van systemen op basis van de standaardprotocollen Health Level Seven (HL7) en Fast Healthcare Interoperability Resources (FHIR), inclusief FHIR Server en SMART voor FHIR-mogelijkheden.
  • Out-of-the-box ondersteuning voor elke belangrijke Amerikaanse en regionale interoperabiliteitsnorm en -certificering in de gezondheidszorg, inclusief HL7 versies 2 en 3, geconsolideerde CDA (C-CDA), integratie van de Healthcare Enterprise (IHE), American Society for Testing and Materials (ASTM), X12, NCPDP, DICOM en andere standaarden.
  • Een genormaliseerd en schaalbaar model voor gezondheidszorgdata, dat voorziet in naadloze overgangen tussen de standaarden.

"De explosie van gezondheidszorgdata heeft tot een enorme behoefte aan innovaties geleid die de branche kunnen helpen gelijke tred te houden met de verwachtingen van de financiers, de behandelaars en de patiënten", aldus Don Woodlock, vice-president HealthShare bij InterSystems. "De gezondheidszorg heeft een basis dataplatform nodig, waarop geavanceerde applicaties snel kunnen evolueren van concept naar realiteit. Met InterSystems IRIS for Health helpen wij systeemontwikkelaars in de zorg om de allerbelangrijkste applicaties te realiseren vanaf de tekentafel tot en met de operationele uitrol".

De informatietechnologieplatforms van InterSystems vormen de motor achter de meest kritische en geavanceerde applicaties ter wereld. Huidige klanten in de gezondheidszorg die vertrouwen op InterSystems HealthShare, en TrakCare-producten zullen vanaf 2019 volledig kunnen profiteren van de mogelijkheden van InterSystems IRIS for Health.

Meer informatie is te vinden op www.InterSystems.com/IRISforHealth.

Over InterSystems
InterSystems is de drijvende kracht achter wat belangrijk is: de machine achter relevante applicaties in de medische sector, de financiële wereld, de overheid en bij andere organisaties waar de zorg voor menselijk leven en levensonderhoud een rol speelt. InterSystems is een leverancier van strategische technologie sedert 1978. Het bedrijf is in private handen. Het hoofdkantoor staat in Cambridge Massachusetts, terwijl er wereldwijd diverse bijkantoren zijn voor verkoop en technische ondersteuning. De softwareproducten worden dagelijks gebruikt door miljoenen mensen in meer dan 80 landen.

Meer informatie is te vinden op www.intersystems.com/bnl-nl of te verkrijgen bij:

Heike VanMuylem
Marketing Manager Benelux
Tel: +32 (0) 2 464 97 29/ Mobiel: +32 (0) 478 959 341

Laatste Nieuws Over InterSystems