Skip to content
Use the search to find information about InterSystems products and solutions, career opportunities, and more.

Zorggegevens delen in tijden van corona

Het delen van zorggegevens tussen zorgverleners blijkt onder de huidige bijzondere omstandigheden vaak niet eenvoudig. Daarom wijst CareCodex, een stichting die zich inzet voor het bevorderen van transparante en veilige, digitale informatie-uitwisseling tussen zorgverleners en hun patiënten, op haar uitwisselingsplatform carecodex.ezorg.nl. Dit is een beveiligd platform waarop zorgverleners gegevens over hun cliënten kunnen delen. Het is een tijdelijk uitwisselingsplatform dat in het voorjaar voor zorgverleners kosteloos beschikbaar is gesteld.

 

De bestrijding van het coronavirus legt een grote druk op de gezondheidzorg en reguliere zorg wordt weer uitgesteld waar mogelijk. Dat kan het tijdig en zorgvuldig delen van zorggegevens bemoeilijken.

“We hebben tijdens de eerste golf ons team van VIPP Babyconnect gevraagd om partijen te benaderen die op heel korte termijn een solide uitwisselingsplatform konden neerzetten. Van verschillende leveranciers zoals ITvisors en Intersystems kregen we het aanbod om dit snel te kunnen realiseren. Dat is gelukt. Het uitwisselingsplatform dat is neergezet, is nog steeds beschikbaar”, vertelt Sonia Jennings, bestuurder van stichting CareCodex.

“We zijn enorm verheugd dat we een steentje hebben kunnen bijdragen aan het uitwisselingsplatform carecodex.ezorg.nl”, vertelt Robert Eggermont, Sales Managers bij InterSystems Nederland. “In samenwerking met ITvisors en VIPP Babyconnect hebben we deze uitwisselingsomgeving ontwikkeld, op basis van IRIS for Health dataplatform dat een brede reeks van standaarden binnen de zorgwereld ondersteunt, zoals HL7 (V2/V3/FHIR) en IHE (XDS).”

 

Carecodex.ezorg.nl

Een zorgverlener kan via carecodex.ezorg.nl gegevens delen met andere zorgverleners door middel van het up- en downloaden van documenten via een beveiligd platform. Voor het gebruik hiervan worden geen kosten in rekening gebracht, buiten de eigen kosten voor het gebruik van de eigen mobiele telefoon en 7,6 eurocent per sms-bericht om beveiligd te kunnen inloggen.

Voor het delen van gegevens gelden de wettelijke vereisten, inclusief een twee factor authenticatie en toestemming van de cliënt en/of de zorgrelatie met de cliënt. De website maakt gebruik van het Goed Beheerd Zorgnetwerk van E-Zorg, waar een groot aantal apothekers en ziekenhuizen al gebruik van maakt. Het uitwisselingsplatform is mogelijk gemaakt door de regeling ‘Creatieve oplossingen aanpak coronavirus (COVID-19)’ van ZonMw.

 

Over InterSystems

InterSystems is de drijvende kracht achter wat belangrijk is: de machine achter  relevante applicaties in de medische sector, de financiële wereld, de overheid en bij andere organisaties waar de zorg voor menselijk leven en levensonderhoud een rol speelt. InterSystems is een leverancier van strategische technologie sedert 1978. Het bedrijf is in private handen. Het hoofdkantoor is in Cambridge Massachusetts en wereldwijd heeft het bedrijf kantoren voor verkoop en technische  ondersteuning. De softwareoplossingen worden dagelijks gebruikt door miljoenen  mensen in meer dan 80 landen.

Voor meer informatie, bezoek InterSystems.com/bnl-nl/

 

Contactgegevens InterSystems Benelux
Sara Shafaq
Direct: +32 (0)2 464 97 29
Sara.Shafaq@intersystems.com

Contactpersoon voor pers
LEWIS
Linda van Helden
T: +32 (0)475 48 62 68
M: +32 (0)2 230 40 72
Linda.vanHelden@teamlewis.com
www.teamlewis.com

 

Laatste Nieuws Over InterSystems