Skip to content
Use the search to find information about InterSystems products and solutions, career opportunities, and more.

Nieuw compleet Data Platform versnelt ontwikkeling en uitrol van applicaties

InterSystems IRIS Data Platform® voor bedrijfskritische, data gestuurde oplossingen van elke omvang

CAMBRIDGE, Mass., 18 september 2017 – InterSystems, wereldwijd toonaangevend in informatietechnologie platformen voor applicaties bij zorginstellingen, het bedrijfsleven en de overheid, kondigt InterSystems IRIS  Data Platform® aan. Met een ingebouwde krachtige database is InterSystems IRIS het allereerste data platform met functies voor interoperabiliteit, geschikt voor alle vormen van bedrijfskritische en data-intensieve applicaties, ongeacht of gebruikers deze toepassen voor transactieverwerking of voor analytische doeleinden.

Het platvorm omvat:

  • Een gevanceerde multi-model en schaalbaar gegevensbeheer, geschikt voor een gevarieerde werkbelasting en uiteenlopende datamodellen;
  • Standaard voorzieningen voor interoperabiliteit met andere platformen en applicaties;• Een open analytisch platform;
  • Een uitrolmechanisme gericht op zowel cloud, on-premise en hybride omgevingen;
  • Een niet eerder vertoonde combinatie van horizontale en verticale schaalbaarheid, waardoor systemen snel zijn aan te passen aan een veranderende werkbelasting en wisselende datavolumes;
  • Volledige 24/7 wereldwijde technische ondersteuning.

De naam van InterSystems nieuwe platform is afgeleid van de ontwerpprincipes op basis waarvan het bedrijf producten ontwikkelt. IRIS staat voor ”Interoperable, Reliable, Intuitive, Scalable”. Deze vier eigenschappen zijn noodzakelijk om te kunnen inspelen op de snelgroeiende omvang van de data die dagelijks bij ondernemingen binnenstromen.

In een recente  IDC InfoBrief  met een onderzoek geïnitieerd door InterSystems onder de titel “Choosing a DBMS to Address the Challenges of the Third Platform,” laat 47 % van de ondervraagde organisaties weten dat data die niet op een gepland moment binnenkomen een negatieve impact hadden op hun bedrijfsprestaties. Die data worden vooral gegenereerd door de ETL processen (extract, transform, load), waarop organisaties vertrouwen voor het overbrengen van data tussen verschillende applicaties en platformen. Door het gelijktijdig uitvoeren van transactieverwerking en analytische processen op één platform, maakt IRIS een infrastructuur met ETL-voorzieningen overbodig. Het platform biedt onmiddellijk inzicht in welke acties nodig zijn om de actuele datastroom op te vangen. Daarbij zorgt het platform met de ingebouwde functionaliteit voor interoperabiliteit voor een naadloze aansluiting op bestaande architecturen, systemen en apparaten. Daarmee levert IRIS een belangrijke bijdrage aan het sneller ontwikkelen en uitrollen van data gestuurde toepassingen.

“We ontwikkelden IRIS Data Platform vanuit de gedachte een instrumentarium samen te stellen dat voorziet in toekomstbestendige oplossingen”, aldus Paul Grabscheid, vice president Strategic Planning bij InterSystems. “Met de introductie van IRIS Data Platform zetten we een aanzienlijke stap vooruit in de database industrie en bouwen we voort op InterSystems rijke historie van technische innovaties, gericht op het oplossen van de echte problemen waartegen bedrijven in de praktijk aanlopen.”

IRIS is het nieuwste lid van de InterSystems data platform productfamilie met onder meer het multi-model database managementsysteem Caché en het applicatie integratiesysteem Ensemble. Gebruikers van deze producten kunnen, indien gewenst, gemakkelijk en gratis overstappen op het IRIS Data Platform.

“In toenemende mate bestaat bij ondernemingen de behoefte om met één coherente datastroom zowel analyses uit te voeren als transacties te registreren en niet langer afhankelijk te zijn van afzonderlijke databases met ofwel analytische data, ofwel operationele data”, aldus Carl Olofson, vice president research of Data Management Software bij IDC. “InterSystems brengt zijn open architectuur op een hoger niveau met het IRIS Data Platform, waarmee zich bestaande infrastructuren en ’best-of-breed’ technologieën naadloos laten samenvoegen ter ondersteuning van een brede variëteit in applicatiebehoeften en bedrijfsomgevingen.”

Het InterSystems IRIS Data Platform is wereldwijd leverbaar vanaf januari 2018.

Laatste Nieuws Over InterSystems