Skip to content
Search all InterSystems websites to find anything about our product, search our documentation, and more. Enter a query in the search input above, and results will be displayed as you type.

Grootste nonprofit zorgdatanetwerk van Californië biedt zorgaanbieders beter zicht op patiëntinformatie

CAMBRIDGE, Massachusetts & SAN FRANCISCO, februari 2019  – InterSystems, een mondiale speler in databeheer voor zorgaanbieders, bedrijven en overheden, maakt bekend dat Manifest MedEx, een zorginformatieplatform dat real-time informatie levert voor de zorg aan miljoenen patiënten, InterSystems HealthShare heeft gekozen als basistechnologie voor haar nonprofit netwerk, het grootste en snelstgroeiende van de staat Californië.

HealthShare bestaat uit een serie gekoppelde oplossingen voor integrale patiëntendossiers en stelt Manifest MedEx in staat haar innovatieve databasemodel te blijven ontwikkelen. Dat model combineert miljoenen klinische en vergoedingsdossiers in een betrouwbare zorginformatietool voor alle aangesloten instellingen. Zorgaanbieders vragen steeds meer naar tools en informatie voor het administreren en helpen van patiënten die deelnemen aan value-based zorgprogramma’s en het leveren van proactieve, preventieve zorg.

Bij Manifest MedEx zijn meer dan 200 zorginstellingen aangesloten, waaronder meer dan 80 ziekenhuizen, en vijf van de grootste zorgverzekeraars van Californië, zoals Blue Shield en Anthem Blue Cross. Het netwerk biedt real-time informatie van meer dan 11 miljoen vergoedingendossiers en meer dan 5 miljoen klinische dossiers.

“Zorgorganisaties hebben behoefte aan een datatool die aansluit bij hun werkprocessen, en ze willen een flexibel, betrouwbaar netwerk, dat de patiënt snel en kosteneffectief ondersteunt. We werken samen met InterSystems aan een totaal nieuwe aanpak van zorginformatie,” zegt Claudia Williams, CEO van Manifest MedEx. “Het koppelen van data-eilanden is nog maar de eerste stap naar zorgvernieuwing en zal uiteindelijk de gezondheid van de patiënt ten goede komen.”

Manifest MedEx heeft drie primaire productlijnen waarmee aangesloten organisaties hun kosten kunnen drukken en de ervaring van patiënt en zorgverlener verbeteren.

  • MX Notify is een instelbare tool voor real-time meldingen van opname, ontslag en verplaatsingen, waarmee zorgleveranciers direct kunnen zien wanneer een patiënt in het ziekenhuis is geweest, zodat ze tijdig hulp kunnen bieden.
  • MX Access biedt een integraal, gebruiksvriendelijk overzicht van klinische en vergoedingsdossiers over een periode van vijf tot zeven jaar. Daarmee kunnen zorgverleners een groot aantal gegevenstypen van uiteenlopende bronnen bekijken, wat resulteert in een completer en betrouwbaarder beeld van de medische historie van patiënten.
  • MX Analyze is een binnenkort beschikbare tool voor risico-inschatting en kwaliteitsmeting voor zorgbeheer van grotere populaties.

Dankzij de nieuwe samenwerking met InterSystems en het gebruik van of HealthShare kan Manifest MedEx nu een brede verscheidenheid aan datatypen van uiteenlopende bronnen combineren en ze in één helder overzicht aan zorgverleners aanbieden.

J2 Interactive was implementatiepartner voor de migratie van het oude systeem naar HealthShare.

“Manifest MedEx is een pionier in het opzetten van systeemkaders voor zorginformatie,” zegt Don Woodlock, Vice President HealthShare van InterSystems. “Hun inspanningen om bruikbare informatie en meldingen te genereren uit enorme hoeveelheden heterogene gegevens is van cruciaal belang voor leveranciers in de frontlinies van de patiëntenzorg.”

Over Manifest MedEx
Manifest MedEx is het grootste nonprofit zorgdatanetwerk van de staat Californië en levert real-time informatie om zorgaanbieders te ondersteunen in hun dagelijkse activiteiten voor miljoenen patiënten. Samen met die zorgaanbieders transformeren we de medische zorg van Californië en versterken we de positie van de staat als leider in betaalbare, proactieve en betrokken medische zorg. Ga voor meer informatie naar  www.manifestmedex.org.

Over InterSystems
InterSystems is de drijvende kracht achter wat belangrijk is: de machine achter relevante applicaties in de medische sector, de financiële wereld, de overheid en bij andere organisaties waar de zorg voor menselijk leven en levensonderhoud een rol speelt. InterSystems is een leverancier van strategische technologie sedert 1978. Het bedrijf is in private handen. Het hoofdkantoor staat in Cambridge Massachusetts, terwijl er wereldwijd diverse bijkantoren zijn voor verkoop en technische ondersteuning. De softwareproducten worden dagelijks gebruikt door miljoenen mensen in meer dan 80 landen.

Meer informatie is te vinden op www.intersystems.com/bnl-nl of te verkrijgen bij:

Heike VanMuylem
Marketing Manager Benelux
Tel: +32 (0) 2 464 97 29/ Mobiel: +32 (0) 478 959 341

Laatste Nieuws Over InterSystems