Skip to content
Use the search to find information about InterSystems products and solutions, career opportunities, and more.

InterSystems IRIS vult bestaand gegevensmeer aan

person looking at financial graphs on their phone

KLANT: Grote internationale investeringsbank UITDAGING

: Aanpak van de beperkingen van het bestaande Hadoop-datameer, dat geen realtime datastromen kon ondersteunen, niet voldoende schaalbaar was en niet aan de analytische behoeften voldeed, waardoor de responstijd van de klantbeheertoepassing van de bank werd vertraagd.

OUTCOME: Naadloze integratie van het IRIS-dataplatform van InterSystems met het bestaande datameer maakt geavanceerde query's mogelijk, evenals de mogelijkheid om grote datavolumes te schalen en te verwerken, en realtime gegevensverwerking op hoge snelheid. Er wordt voldaan aan de analytische behoeften van de bank in alle bedrijfsonderdelen voor portefeuilleanalyse, risico en naleving.

Real-Time mogelijkheden, geavanceerde analyses en schaalbaarheid

Toen een van 's werelds grootste investeringsbanken te kampen kreeg met beperkingen van haar Hadoop-datameer, implementeerde zij het IRIS®-dataplatform van InterSystems als een dynamische gegevenslaag tussen het datameer en haar productietoepassingen. Het resultaat voldeed niet alleen aan de groeiende lijst van eisen van de bank, maar bespaarde ook geld door gebruik te maken van bestaande hardware.

Met een transactieanalytische database-engine met hoge prestaties, een compleet integratieplatform en een rijke set ingebouwde analysecapaciteiten integreert InterSystems IRIS naadloos met het data lake om historische gegevens te combineren en te verwerken met huidige transacties tegen een snelheid van 50 megabytes per seconde en met een responstijd van minder dan 100 milliseconden. En terwijl het meer dan 100 gelijktijdige verbindingen mogelijk maakt, voldoet het aan de analytische behoeften van de bank over de business lines heen voor use cases zoals portfolio-analyse, risico, en compliance.

Probleem: beperkte analyse, trage respons

Problemen met het petabyte-grote Hadoop-gegevensmeer hadden gevolgen voor de klantbeheertoepassing van de bank, die werd gebruikt om klantactiva op te vragen en aan te tonen dat transacties voldeden aan de wettelijke vereisten. De applicatie was traag en beantwoordde query's in seconden, terwijl dit in milliseconden had moeten gebeuren.

Het petabyte grote Hadoop-datameer was weliswaar acceptabel voor historische analyse, maar had een groot aantal beperkingen, zoals het onvermogen om real-time datastromen te ondersteunen, efficiënt op te schalen of de analytische behoeften van de organisatie te ondersteunen. Het kon alleen eenvoudige query's verwerken, zodat de bank werd belemmerd in haar rapportage van analyses. Bovendien konden in het data lake geen eerdere, vaak gebruikte queryresultaten worden opgeslagen, wat leidde tot inefficiëntie en dubbel werk.

De bank had idealiter een applicatie nodig die het bestaande data lake kon aanvullen, maar ook real-time gegevens kon verwerken, geavanceerdere query's kon faciliteren en tegen lage kosten grote hoeveelheden gegevens kon verwerken.

Vice President, Wereldwijde Investeringsbank

Oplossing: Naadloze integratie van InterSystems IRIS

InterSystems IRIS, dat gemakkelijk integreert met bestaande systemen en toepassingen, kon op schaal aan de prestatie-eisen van de bank voldoen. De oplossing bestond erin deze toe te voegen aan de bestaande configuratie om de complexe query's te ondersteunen die de vroegere architectuur niet kon ondersteunen.

De nieuwe architectuur omvat een datatoegangslaag, die via een berichtenbus aansluit op het datameer en het InterSystems IRIS-dataplatform voedt. Het IRIS van InterSystems, dat een paar dagen zoekgeschiedenis opslaat, voedt op zijn beurt de programmeringsinterface voor de gegevensanalyse. Bovendien combineert het shared-nothing en shared-everything architecturen voor verbeterde prestaties.

De cloud-vriendelijke architectuur van het dataplatform en zijn vermogen om te draaien en te schalen op commodity hardware betekende dat de bank gebruik kon maken van zijn bestaande hardware-infrastructuur.

"Het IRIS-dataplatform van InterSystems is een prachtig product dat de schaal en prestaties van een in-memory database biedt tegen veel lagere kosten voor zeer grote multi-terabyte datasets," zegt een vicepresident bij de bank.

GERELATEERDE ONDERWERPEN

Andere Succesverhalen Die Je Misschien Leuk Vindt

Health Data Aggregation
Jonda Health makes diverse and non-standardized healthcare data more accessible and usable by patients, clinicians, and labs
UK NHS
Integrate disparate hospital trusts to achieve a comprehensive electronic health record using InterSystems HealthShare® Health Connect Cloud™
Healthcare Laboratory
A nine-month migration to InterSystems IRIS for Health with a 30% performance boost, and new capabilities to enhance Pardini’s market leading position
Healthcare Providers
Surprisingly, the top three indicators of life expectancy in the U.S. for a given population are per capita nursing home residency, mental health challenges, and prevalence of tooth loss¹. The income level, access to care, stress, and other social factors behind these indicators have a greater impact on health than genetics or access to healthcare services². However, historically, social determinants of health have not received enough attention in clinical care.
Integration Across the Delivery Network (IDN)
The developers at this large U.S. integrated delivery network (IDN) have no patience for integration engines that mindlessly do one job and one job only. Since replacing an old engine with InterSystems integration technology over a decade ago, the IDN has seen InterSystems solutions solve multiple problems to power growth, save employee time, and reduce costs. In one project alone, InterSystems saved them $100,000. Other examples of benefits delivered using InterSystems integration technology include:
As healthcare payers and providers use different information systems, patients can get caught in the middle and forced to bridge the gap with cumbersome processes.
Personalized Digital Nurse
Older adults overwhelmingly say they prefer to remain in their homes even as they face increasingly complex healthcare needs. And with good reason. They can retain their independence, remain socially engaged with their communities and, overall, have a higher quality of life, which contributes to improved physical health.
Harris Associates
InterSystems TotalView For Asset Management delivers the insights needed to improve portfolio returns, boost client engagement, reduce risk, and improve operational efficiencies.
Healthfirst
In the greater New York City area, Healthfirst, a not-for-profit, hospital-sponsored health plan and pioneer in value-based care, recognized the need for collaborative data exchange with providers for quality and improved member outcomes.
Unifying Fragmented Systems
VNF was able to unify seven different information systems while providing agility and responsiveness.