Skip to content
Search all InterSystems websites to find anything about our product, search our documentation, and more. Enter a query in the search input above, and results will be displayed as you type.

InterSystems IRIS vult bestaand gegevensmeer aan

person looking at banking information on phone

KLANT: Grote internationale investeringsbank UITDAGING

: Aanpak van de beperkingen van het bestaande Hadoop-datameer, dat geen realtime datastromen kon ondersteunen, niet voldoende schaalbaar was en niet aan de analytische behoeften voldeed, waardoor de responstijd van de klantbeheertoepassing van de bank werd vertraagd.

OUTCOME: Naadloze integratie van het IRIS-dataplatform van InterSystems met het bestaande datameer maakt geavanceerde query's mogelijk, evenals de mogelijkheid om grote datavolumes te schalen en te verwerken, en realtime gegevensverwerking op hoge snelheid. Er wordt voldaan aan de analytische behoeften van de bank in alle bedrijfsonderdelen voor portefeuilleanalyse, risico en naleving.

Real-Time mogelijkheden, geavanceerde analyses en schaalbaarheid

Toen een van 's werelds grootste investeringsbanken te kampen kreeg met beperkingen van haar Hadoop-datameer, implementeerde zij het IRIS®-dataplatform van InterSystems als een dynamische gegevenslaag tussen het datameer en haar productietoepassingen. Het resultaat voldeed niet alleen aan de groeiende lijst van eisen van de bank, maar bespaarde ook geld door gebruik te maken van bestaande hardware.

Met een transactieanalytische database-engine met hoge prestaties, een compleet integratieplatform en een rijke set ingebouwde analysecapaciteiten integreert InterSystems IRIS naadloos met het data lake om historische gegevens te combineren en te verwerken met huidige transacties tegen een snelheid van 50 megabytes per seconde en met een responstijd van minder dan 100 milliseconden. En terwijl het meer dan 100 gelijktijdige verbindingen mogelijk maakt, voldoet het aan de analytische behoeften van de bank over de business lines heen voor use cases zoals portfolio-analyse, risico, en compliance.

Probleem: beperkte analyse, trage respons

Problemen met het petabyte-grote Hadoop-gegevensmeer hadden gevolgen voor de klantbeheertoepassing van de bank, die werd gebruikt om klantactiva op te vragen en aan te tonen dat transacties voldeden aan de wettelijke vereisten. De applicatie was traag en beantwoordde query's in seconden, terwijl dit in milliseconden had moeten gebeuren.

Het petabyte grote Hadoop-datameer was weliswaar acceptabel voor historische analyse, maar had een groot aantal beperkingen, zoals het onvermogen om real-time datastromen te ondersteunen, efficiënt op te schalen of de analytische behoeften van de organisatie te ondersteunen. Het kon alleen eenvoudige query's verwerken, zodat de bank werd belemmerd in haar rapportage van analyses. Bovendien konden in het data lake geen eerdere, vaak gebruikte queryresultaten worden opgeslagen, wat leidde tot inefficiëntie en dubbel werk.

De bank had idealiter een applicatie nodig die het bestaande data lake kon aanvullen, maar ook real-time gegevens kon verwerken, geavanceerdere query's kon faciliteren en tegen lage kosten grote hoeveelheden gegevens kon verwerken.

Vice President, Wereldwijde Investeringsbank

Oplossing: Naadloze integratie van InterSystems IRIS

InterSystems IRIS, dat gemakkelijk integreert met bestaande systemen en toepassingen, kon op schaal aan de prestatie-eisen van de bank voldoen. De oplossing bestond erin deze toe te voegen aan de bestaande configuratie om de complexe query's te ondersteunen die de vroegere architectuur niet kon ondersteunen.

De nieuwe architectuur omvat een datatoegangslaag, die via een berichtenbus aansluit op het datameer en het InterSystems IRIS-dataplatform voedt. Het IRIS van InterSystems, dat een paar dagen zoekgeschiedenis opslaat, voedt op zijn beurt de programmeringsinterface voor de gegevensanalyse. Bovendien combineert het shared-nothing en shared-everything architecturen voor verbeterde prestaties.

De cloud-vriendelijke architectuur van het dataplatform en zijn vermogen om te draaien en te schalen op commodity hardware betekende dat de bank gebruik kon maken van zijn bestaande hardware-infrastructuur.

"Het IRIS-dataplatform van InterSystems is een prachtig product dat de schaal en prestaties van een in-memory database biedt tegen veel lagere kosten voor zeer grote multi-terabyte datasets," zegt een vicepresident bij de bank.

GERELATEERDE ONDERWERPEN

Andere Succesverhalen Die Je Misschien Leuk Vindt

Information exchange between VNF and its partners and stakeholders is now supported by a InterSystems IRIS - a single platform, which simplifies database maintenance, security, and reliability.
The Rhodes Group HCV algorithm and communications using InterSystems HealthShare helps New Mexico managed care organizations avoid millions of dollars in penalties for missing HCV treatment targets
A private hospital group in the Middle East is bringing the hospital to patients at home. The care team uses in-home devices to monitor patients and a phone app to deliver device and patient-generated data to its EMR. The physicians and nurses making virtual house calls have all the information they need, using familiar software, for optimal, personalized care.
The partnership between InterSystems and eConsult, the leading mobile consultation platform in the UK’s National Health Service (NHS), is improving the delivery and efficiency of primary, emergency, and outpatient care.
eConsult is improving the delivery and efficiency of primary, emergency, and outpatient care at the UK NHS with InterSystems IRIS for Health.
Belgium Public Social Welfare Services
A Digital Healthcare Transformation with InterSystems IRIS for Health in Belgium
New York City's health agency enlisted Healthix, a longtime InterSystems HealthShare® partner, to collaborate on several other projects designed to keep school children healthy.
Healthcare organizations are moving quickly to satisfy new interoperability rules from CMS and ONC. For some, the regulatory requirements serve as a springboard to exceed expectations, creating data-driven experiences for members.
De Chief Medical Officer van een grote zorgverzekeraar aan de westkust van de VS wilde volledig inzicht hebben in wie er op een bepaald moment in het ziekenhuis lag. Gezien de reeds bestaande samenwerking met InterSystems en de uitwisseling van gezondheidsinformatie kon de Director of Corporate Data & Analytics zelfverzekerd antwoorden dat dat mogelijk was. Ook op de vraag van de CMO of dat binnen een half jaar zou kunnen, antwoordde hij bevestigend.
Organizations recognize the importance of an optimized supply chain to business success, but data and application silos, complex partner ecosystems, and periodic market disruptions make it challenging to achieve in practice.