Skip to content
Use the search to find information about InterSystems products and solutions, career opportunities, and more.
Smart data fabrics

Data fabric-initiatieven voor bedrijfsdata versnellen

Businessman working at high desk using laptop

Het ware potentieel van data ontsluiten met smart data fabrics

Bedrijven worden steeds veeleisender met betrekking tot het groeiende volume en de toenemende complexiteit van de data waarover ze beschikken. Ze willen de efficiëntie verhogen, risico's beheren en nieuwe hoogwaardige diensten aanbieden aan hun klanten.

Maar voor veel organisaties is het vanwege data- en applicatiesilo's moeilijk om de waarde van de data-assets van de organisatie maximaal te benutten.

Al deze organisaties streven naar een consistent, nauwkeurig, realtime overzicht van hun enterprise data-assets om betere beslissingen te kunnen nemen. Om zo de klantervaring te verbeteren. En hun bedrijf vooruit te helpen.

Smart data fabrics kunnen daarbij helpen.

Wat zijn smart data fabrics?

Een enterprise data fabric is een nieuwe architecturale benadering om de toegang tot data-assets binnen het hele bedrijf te versnellen en te vereenvoudigen. Smart data fabrics bieden toegang tot, transformeren en harmoniseren data uit meerdere bronnen, on demand, om deze bruikbaar en actiegericht te maken voor een breed scala aan zakelijke toepassingen.

In een recent analistenrapport stelt Gartner1 dat enterprise data fabrics de toekomst van datamanagement zijn.

Smart data fabrics gaan nog een stap verder door een breed scala aan analytics-mogelijkheden, zoals dataverkenning, business intelligence, natuurlijke-taalverwerking en machine learning, direct in de fabric in te bouwen, waardoor organisaties sneller en gemakkelijker nieuwe inzichten kunnen verkrijgen en intelligente voorspellende en prescriptieve services en applicaties kunnen gebruiken.

Doordat bestaande oude applicaties en data kunnen blijven bestaan, kunnen organisaties met smart data fabrics de waarde van hun eerdere investeringen in technologie, zoals bestaande data lakes en data warehouses, maximaliseren zonder dat ze hun bestaande technologie hoeven te vervangen.

Smart data fabrics gaan gebruiken

Smart data fabrics worden in allerlei sectoren gebruikt om een breed scala aan missiekritische enterprise-initiatieven aan te sturen, waaronder:

  • Scenarioplanning en ondersteuning van besluitvorming
  • Ondernemingsrisico- en liquiditeitsbeheer
  • Naleving van regelgeving
  • Rapportage over bedrijfsbeheer
  • Vermogensbeheer
  • Realtime zichtbaarheid en waarschuwingen

[1] Gartner, Emerging Technologies: Data Fabric Is the Future of Data Management. 4 december 2020 - ID G00733652