Skip to content
Use the search to find information about InterSystems products and solutions, career opportunities, and more.

Een revolutie in het beheer van ziekenhuisafspraken met AI

Een revolutie in het beheer van ziekenhuisafspraken met AI

Gemiste medische afspraken zijn een wijdverbreid en kostbaar probleem voor zorgverleners. Gemiste afspraken hebben invloed op het interne tijdbeheer, optimale patiëntenzorg en vaak ook op het resultaat.

Voorspelling en proactiviteit

Kunstmatige intelligentie (AI) verandert de manier waarop ziekenhuizen afspraken beheren radicaal en verlaagt effectief de afwezigheidspercentages. Met behulp van geavanceerde algoritmen kan AI potentiële afwezigheden voorspellen door verschillende factoren te analyseren die van invloed zijn op de waarschijnlijkheid dat een patiënt zijn afspraak mist. Dit voorspellende vermogen stelt ziekenhuizen in staat om proactief contact op te nemen met deze patiënten om ze aan hun afspraken te herinneren.

Verbeterde productiviteit en kwaliteit van zorg

Wanneer het systeem een hoge waarschijnlijkheid van afwezigheid detecteert, waarschuwt het zorgpersoneel, dat vervolgens de nodige maatregelen kan nemen, zoals het overboeken van slots of het bieden van extra hulp aan de patiënt. Deze proactieve aanpak verlaagt niet alleen het verzuimpercentage, maar verbetert ook de productiviteit en de kwaliteit van de zorg die de instelling biedt.

Financiële en operationele impact

De voordelen van het gebruik van AI om afwezigheden te voorspellen zijn talrijk voor zorgverleners: het verminderen van onnodige kosten, het verminderen van administratieve lasten, het beter toewijzen van middelen, het verbeteren van de productiviteit en het verkorten van wachttijden voor patiënten. Daarnaast zorgt het voor tijdige behandeling en vermindert het het risico op verslechtering van de gezondheid als gevolg van gemiste afspraken.

 
Download onze brochure als u wilt weten hoe AI een revolutie teweeg kan brengen in het afsprakenbeheer in uw instelling..

 
Download de brochure

Andere Berichten Die Je Misschien Leuk Vindt.

10 sep. 2024
Operaties zijn een duur gebied in klinieken en hebben daarom een aanzienlijke invloed op de winstgevendheid. Het is dus geen verrassing dat ziekenhuizen op zoek zijn naar manieren om de efficiëntie van operatiekamers te verhogen en uiteindelijk ook de bezettingsgraad.
03 sep. 2024
AI maakt een beter begrip van risico's mogelijk, een effectiever beheer van patiënten na ontslag en een aanzienlijke verlaging van de kosten.
03 jul. 2024
In dit artikel presenteren we de nieuwe mogelijkheden voor onze TrakCare- en HealthShare-oplossingen, die de rol van AI als adviseur, assistent en facilitator illustreren.
Head of Global Healthcare Solutions, InterSystems
07 jun. 2024
Maak kennis met InterSystems FHIR Server, een essentieel onderdeel voor moderne gegevensuitwisseling in de gezondheidszorg.
14 mei 2024
Door gegevens in real-time te vertalen en om te zetten naar FHIR-formaat, zorgt de server voor on-demand toegang tot legacy-gegevens zonder duplicatie en biedt het flexibiliteit bij de inzet van de gegevens.
07 mei 2024
Ontdek InterSystems IRIS for Health, meer specifiek InterSystems FHIR Server, een fundamenteel onderdeel van moderne gegevensuitwisseling in de gezondheidszorg
13 feb. 2024
De FHIR Standaard verbetert het overzicht over patiëntgegevens en stroomlijnt informatiestromen, waardoor behandelingen en patiëntresultaten verbeteren.
23 jan. 2024
De gezondheidszorg staat aan de vooravond van een technologische revolutie, gedreven door de integratie van kunstmatige intelligentie en machine learning.
Head of Global Healthcare Solutions, InterSystems
18 jan. 2024
We are pleased to conclude with you the last project of Hack Healthcare 2023. WeCare2 aims to address patient records fragmentation and establish a healthcare landscape that seamlessly caters to the needs of patients.
11 jan. 2024
In this post, we will showcase the third outcome of Hack Healthcare 2023 – The Bee Project, which aimed to improve communication and access to medical records by bridging the gap between the first and second lines of healthcare.