Skip to content
Use the search to find information about InterSystems products and solutions, career opportunities, and more.

Oprichter HL7: "FHIR is de manier om EPD's toegankelijk te maken"

FHIR

Oprichter HL7: "FHIR is de manier om EPD's toegankelijk te maken"

https://www.intersystems.com/isc-resources/wp-content/uploads/sites/24/Oprichter_HL7_FHIR_is_de_manier_om_EPDs_toegankelijk_te_maken_E-Book-1-218x300.jpg

FHIR komt in een stroomversnelling. Op de onlangs gehouden conferentie FHIR Dev Days in Redmond in de VS was er één rode draad: interoperabiliteit binnen de gezondheidszorg bereikt een historisch omslagpunt.

Deze verschuiving naar een nieuwe en modernere manier van informatie-uitwisseling belooft gezondheidsgegevens toegankelijker te maken voor niet alleen aanbieders, maar ook patiënten en consumenten.

Hoog tijd om wat meer te vertellen over deze conceptstandaard, die nu al hard bezig is om het EPD toegankelijker te maken en daarmee de zorg beter.

Wat is FHIR precies?

FHIR maakt EPD toegankelijk | 2 FHIR maakt EPD toegankelijk | 3 Zoals in het e-book al stond beschreven, staat FHIR voor Fast Healthcare Interoperability Resources. Het is de nieuwste basiseenheid van gegevensuitwisseling van Health Level 7 (HL7) wat op zijn beurt de wereldwijde standaard is voor veilige, elektronische informatie-uitwisseling in de zorg.

Resources en gegevenstypen worden met FHIR gepresenteerd in een beknopt XML-achtig formaat, maar zijn ook voorzien van een gedetailleerde beschrijving van hun inhoud. Voorbeelden van resources zijn de patiënt en de organisatie, maar ook de afspraak, het gesprek en de observatie.

FHIR overtreft de vorige standaard HL7v2 op het gebied van toegankelijkheid: het zorgt voor betrouwbare en vlotte uitwisseling van gezondheidsgegevens zodat met name patiënten gemakkelijker toegang hebben tot hun gegevens.
 
Benieuwd?

 
Download het E-Book: Oprichter HL7: "FHIR is de manier om EPD's toegankelijk te maken"

 

RELATED TOPICS

Andere Bronnen Die Je Misschien Leuk Vindt