Wie we zijn

Over ons

Het merendeel van onze klanten kwam bij ons terecht omwille van de grote uitdagingen waarmee ze kampten. Ze zochten naar een baanbrekende oplossing en met ons als partner konden zij topprestaties halen.

Wat ons bedrijf van de andere onderscheidt is dat ieder van ons zich uitermate inzet voor het succes van onze klanten. . Dat is de passie die we met z’n allen delen en dit  ligt aan de basis van onze continue inzet voor voortreffelijkheid in onze softwareproducten en -diensten.

InterSystems in een oogopslag
(per 31/12/2016)
Opgericht: 1978
Eigendom: Private Onderneming
Werknemers: 1.480
Omzet: $574 miljoen (USD)
Hoofdkantoor: Cambridge, MA
Klanten: In meer dan 100 landen

Wij ontwikkelen geavanceerd datamanagement, connectiviteit en analyse technologie waarmee onze klanten baanbrekend werk kunnen leveren in de gezondheidszorg, de financiële dienstverlening, voor de overheid, nutsbedrijven en andere sectoren die de beste performantie en betrouwbaarheid van hun software eisen.

Toonaangevende organisaties over de hele wereld zoals Kaiser Permanente, NHS Scotland, TD Ameritrade, Petrobras en vele andere vertrouwen op onze producten om hun meest essentiële bedrijfssystemen aan te sturen.

We voldoen ook aan de behoeften van innovatieve applicatieleveranciers die ons technologieplatform gebruiken om baanbrekende oplossingen te creëren die hen concurrentievoordelen opleveren.

Als privaat bedrijf dat continu winst maakt, blijft onze focus altijd op het succes van onze klanten zonder afgeleid te worden door eisen van externe investeerders of de korte-termijn fluctuaties van de aandelenmarkt.

Onze geschiedenis

Ons bedrijf is in 1978 opgericht door Phillip T. (Terry) Ragon. Zijn visie op producten – kracht door eenvoud – heeft diepe wortels in de opmerkelijke applicatieontwikkelingstechnologie die in de ’60-er jaren van de vorige eeuw ontwikkeld werd op het Laboratory for Computer Science in het Massachusetts General Hospital (MGH). De MGH-technologie, oorspronkelijk bedacht als eenvoudig te gebruiken programmeertaal voor artsen, is door de ontwikkelaars van InterSystems uitgebreid om innovatieve gegevensmanagementproducten en een snelle applicatieontwikkelingstechnologie te creëren.

Lang voordat de term “Big Data” in zwang kwam, werden met onze producten al klassieke Big Data-uitdagingen aangegaan met het volume, de snelheid en de verscheidenheid van transactionele gegevens. Door de kracht van onze technologie werden onze cliënten aangetrokken, zoals het Amerikaanse Department of Veterans Affairs en Epic. Al onze eerste klanten werken tot op heden nog altijd met ons. De lange levensduur van deze relaties is één van de kenmerken van ons bedrijf en getuigt van onze passie om cliënten succesvol te maken.

In 1997 versnelde de groei van ons bedrijf met de lancering van het krachtige “post-relationele” databanksysteem. Ons fundamenteel ontwerpprincipe, van kracht door eenvoud, bleef behouden en bood een weg vooruit voor bestaande klanten. Het werd tevens volledig geherstructureerd om belangrijke geavanceerde technieken te absorberen. In tegenstelling tot relationele databases die gegevens strikt in tabellen organiseren, is Caché een multidimensionele databank waarmee elk type van gestructureerde en ongestructureerde gegevens verwerkt kunnen worden. Dit is een waardevolle doorbraak, vooral in de zorgsector die altijd sterk afhankelijk blijft van de vrije-tekst aantekeningen van artsen.

In de eerste jaren van het nieuwe millennium groeide ons productportfolio verder en was er toenemende focus op strategische interoperabiliteit, met de introductie van het integratieplatform Ensemble en het informaticaplatform HealthShare. Deze groei ging in 2007 verder met de acquisitie van het informatiesysteem voor de gezondheidszorg TrakCare in 2007, waarmee we toegang kregen tot nieuwe markten over de hele wereld. Al deze producten hebben een gemeenschappelijkekern : Caché, en profiteren van nieuwe ingebedde technologie zoals DeepSee, iKnow, Zen, en Zen Mojo.

Tegenwoordig combineert ons platform naadloos geavanceerd databeheer, connectiviteit en analysemogelijkheden en wordt deze over de hele wereld door onze partners en klanten gebruikt bij het creëren van duizenden  baanbrekende applicaties. Snelle applicatieontwikkeling, krachtige  performantie op goedkopere hardware, interoperabiliteit van verschillende apparaten en gebruikersinterfaces, de gebruiksvriendelijkheid en het makkelijk beheer, zijn ,zijn, als ontwerpprincipessinds de oprichting van ons bedrijfnog altijd even relevant en blijven hun invloed uitoefenen op de evolutie van ons platform. Omdat  het gamma aan toepassingen van onze klanten blijft toenemen, er zijn tegenwoordig applicaties met miljoenen gebruikers en petabytes aan gegevens, beschikken zij over het potentieel voor baanbrekende applicaties