Gezondheidszorg

Medische apparatuur

De belangrijkste uitdagingen van fabrikanten van medische apparatuur

In de productiesector voor medische apparatuur zorgen accountability en terugbetalingsmodellen op waardebasis voor een verschuiving van epische proporties.

In de nieuwe markt voor medische apparatuur zal de verkoop niet alleen plaatsvinden op basis van de waarde van het apparaat en gegevens. Oplossingen die apparatuur, gegevens en rechtstreekse analysemogelijkheden bij elkaar brengen zullen door klinisch specialisten, zorgsystemen en de betalenden gekocht worden.

Voorbeelden uit de spoedeisende zorg

  • “Klinisch interoperatieve” camera – Een grote fabrikant van camera’s voor gebruik in chirurgische theaters en andere klinische toepassingen gebruikte HealthShare om een “klinisch interoperatieve” camera te maken waarmee nauwkeuriger en sneller gewerkt kan worden en waarmee de communicatie sneller verbetert, risico’s verkleind worden en tijd bespaard wordt van doktoren en verpleegkundigen.
  • Verbeterde infusiepompen – Een wereldwijde fabrikant van infusiepompen verbetert haar producten door connectiviteit met elektronische patiëntendossiers, gegevensaggregatie, analyse- en bewakingsmogelijkheden om de nauwkeurigheid en prestaties van de apparatuur te verbeteren en om verpleegkundigen meer tijd te bieden om met de patiënten door te brengen.

Voorbeelden uit de ambulante zorg

  • Apparatuur voor de thuiszorg – Een toonaangevende fabrikant van apparatuur voor thuiszorg, waaronder bloeddruk- en hartslagmeters, gebruikt de mogelijkheden voor strategische interoperativiteit van InterSystems HealthShare om haar producten aantrekkelijker te maken voor leveranciers en betalenden en om heropnames te verminderen.
  • Implantable devices –  Implanteerbare instrumenten – Een platform voor strategische interoperativiteit kan makers van implanteerbare instrumenten een nieuw traject bieden om gegevens te verzamelen en te analyseren, om producten en processen te verbeteren en om de effectiviteit van de techniek aan te tonen.

In ons witboek leest u hoe een platform voor zorginformatie en strategische interoperativiteit de kant-en-klare infrastructuur kunnen leveren waarmee deze nieuwe soorten oplossingen gemaakt kunnen worden.