Skip to content
Search all InterSystems websites to find anything about our product, search our documentation, and more. Enter a query in the search input above, and results will be displayed as you type.

Veelgestelde vragen over SecureLink Remote Access

Waarom gebruikt InterSystems SecureLink?
Bij InterSystems staat de klant op de eerste plaats. SecureLink is de enige oplossing voor support op afstand die de klant volledige controle geeft over wie wanneer toegang krijgt en waartoe. SecureLink is gebruiksvriendelijker en veiliger en stelt ons in staat om jou beter te ondersteunen.
Welke voordelen heeft SecureLink voor mij?
SecureLink biedt een gestandaardiseerde manier om InterSystems toegang op afstand te geven. Hierbij hoef je geen modems of VPN-accounts van leveranciers te ondersteunen en hoef je niet de controle over je scherm op te geven. Je bepaalt zelf wanneer toegang wordt verleend en je weet altijd precies wie toegang heeft tot je systemen en waartoe. En dat alles zonder wijzigingen in je firewall. Bovendien biedt SecureLink het meest gedetailleerde auditspoor dat momenteel beschikbaar is, wat heel belangrijk kan zijn in verband met de HIPAA.
Hoe kan ongeoorloofde toegang worden voorkomen?
Elke verbinding wordt geïnitieerd door de klant, nooit door het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord van buitenaf. In feite maak je zelf een beveiligde verbinding met InterSystems, zodat wij jou support kunnen bieden. Voor elke sessie wordt standaard een eenmalige sleutel gegenereerd door InterSystems die de klant invoert. Elke sleutel kan slechts één keer worden gebruikt en elke sessie moet apart worden geautoriseerd. Je kunt een sessie op elk moment onderbreken.
Wat als ik niet elke keer een verbinding wil starten?
Om veiligheidsredenen kunnen SecureLink-sessies standaard slechts één keer worden gebruikt. InterSystems kan op verzoek echter ook een permanente sleutel genereren waarmee we gedurende een bepaalde periode (bijvoorbeeld een weekend waarin veel support zal worden geleverd) of voor onbepaalde tijd toegang krijgen tot je systeem. Je kunt dan nog steeds bepalen wie toegang heeft tot je systeem en waartoe, en er wordt een volledig auditspoor aangemaakt voor je administratie.
Welk toegangsniveau krijgt InterSystems?
De servicemedewerker heeft alleen toegang tot diensten waarvoor jij toestemming geeft en de toegangsrechten kunnen tot op poortniveau worden gedefinieerd. Je kunt bijvoorbeeld de toegang tot een bepaalde map beperken tot alleen lezen. Bij complexere problemen kan de servicemedewerker toegang vragen tot extra poorten, zoals diagnostische services en databases, maar jij hebt altijd de volledige controle over de toegang.
Wat komt er allemaal kijken bij de installatie van SecureLink?
Het enige wat je hoeft te doen om SecureLink te installeren, is een kleine component downloaden naar een server.
Moeten we de component op meerdere servers installeren?
Nee. De component hoeft slechts op één server te worden geïnstalleerd. De enige voorwaarde is dat de server client-toegang moet hebben tot alle andere servers waarvoor support nodig kan zijn.
Hoeveel bandbreedte gebruikt SecureLink?
De belasting is zeer minimaal. Tijdens het wachten op een verbindingsverzoek is de component ongeveer 3k en draait hij als een achtergrondservice die zeer weinig bandbreedte gebruikt en desgewenst kan worden uitgeschakeld. SecureLink kan ook worden uitgevoerd als een Java-applet. Deze Java-applet heeft geen voetafdruk. Wel kan het zo zijn dat bepaalde auditcontroles en toegangsbeperkingen voor leveranciers niet mogelijk zijn.
Hoe kan ik een SecureLink-sessie starten?
Een SecureLink-sessie kan worden gestart met één enkele browser. Als 'Anytime'-toegang is ingeschakeld, hoef je niets te doen om SecureLink te gebruiken. Neem contact op met InterSystems om een testverbinding op te zetten.
Moet ik een poort openzetten in mijn firewall?
SecureLink vereist alleen uitgaande internettoegang via poort 80. Het is niet nodig om andere poorten open te zetten om inkomend netwerkverkeer toe te laten.
Hoe geeft SecureLink mij de controle?
InterSystems krijgt pas toegang als jij daar specifiek toestemming voor geeft via een eenmalige sleutel. Bovendien bepaal je zelf welke InterSystems-medewerkers toegang hebben tot je systeem en tot welke services ze toegang hebben als ze support verlenen. Voor extra controle kan de mogelijkheid om een SecureLink-sessie te starten zelfs met een wachtwoord worden beveiligd binnen je organisatie. Tot slot wordt elke week een gedetailleerd auditrapport gegenereerd waarin te zien is wie toegang heeft gehad tot je systemen en wat er is gedaan.
Welk encryptieniveau gebruiken jullie?
SecureLink gebruikt toonaangevende 128-bits encryptie.
Wordt er een auditspoor gecreëerd?
Bij elke verbinding wordt een volledig auditspoor achtergelaten. Bovendien wordt er een actief rapport van alle activiteit gegenereerd, zodat je de toegang van InterSystems in realtime kunt controleren.
Hoe gaat SecureLink om met naleving van de Amerikaanse HIPAA- of Sarbanes-Oxley-wet?
SecureLink is de enige methode voor toegang op afstand waarmee je de toegang op poortniveau kunt beperken. Als de HIPAA bepaalt dat bepaalde hostnamen verboden zijn voor leveranciers, kun je met SecureLink de toegang hiertoe beperken. Bovendien kan er met SecureLink een volledig auditrapport worden gemaakt, zodat je altijd weet wat er tijdens een supportverzoek is gedaan als er problemen zijn met het documenteren van de leverancierstoegang. Dit niveau van toegangsbeperking en auditing is niet altijd beschikbaar bij andere methodes, zelfs niet bij een interne VPN-verbinding.
Wat als ik een probleem heb met mijn desktop?
SecureLink heeft desktopsharing ingebouwd, dus dat is geen probleem.
Hoe verbreek ik een verbinding?
Je kunt de verbinding verbreken door op een tabje te klikken dat verschijnt wanneer een SecureLink-sessie wordt gestart.
Waarom is SecureLink beter dan desktopsharing?
Desktopsharing is ideaal voor support op pc-niveau. Een van de problemen met desktopsharing (naast het feit dat je moet toestaan dat je desktop wordt overgenomen) is echter dat je het toegangsniveau niet kunt bepalen. De supportmedewerker krijgt dezelfde rechten als de gebruiker heeft. Zo kan de medewerker bijvoorbeeld ongeoorloofd toegang krijgen tot het e-mailverkeer of schijven formatteren, terwijl hij mogelijk geen toegang heeft tot belangrijke back-endservers. Het verkeer loopt ook via een gedeelde server, wat een probleem kan zijn voor goed beveiligde omgevingen. De SecureLink-server is een speciale server die in het hoofdkantoor van InterSystems in Cambridge staat. Tot slot is het gebruik van desktopsharing om toegang te krijgen tot omgevingen met meerdere servers of platforms zeer omslachtig en tijdrovend.
Waarom is SecureLink beter dan het gebruik van VPN?
Het kan weken of zelfs maanden duren om een VPN-account aan te maken voor een leverancier. Vervolgens moet je dat account onderhouden en ervoor zorgen dat het niet zonder toestemming wordt gebruikt en dat inloggegevens niet ongeoorloofd worden gedeeld. Als een leverancier eenmaal toegang heeft tot je systeem, stellen veel VPN's alles open. Er is geen manier om de toegang tot services, poorten of hostnamen op poortniveau te beperken. Tot slot maken veel VPN's geen grondig auditspoor van wat er tijdens een supportverzoek is gebeurd. Kortom: VPN's zijn heel handig om toegang op afstand binnen de organisatie mogelijk te maken, maar SecureLink is een betere oplossing om leveranciers toegang te geven.
Waarom is SecureLink beter dan inbellen via pcAnywhere?
Modems zijn traag en duur in onderhoud, maar brengen toch alle risico's van VPN en desktopsharing met zich mee. Er is geen manier om de toegang van leveranciers te beperken of de activiteit te controleren. SecureLink werkt via een breedbandverbinding, vereist geen infrastructuur en is daardoor sneller, goedkoper en veiliger.
Kost SecureLink mij iets?
SecureLink is volledig gratis voor klanten van InterSystems.
Wij leveren zelf ook support voor onze eigen software. Kunnen we SecureLink ook gebruiken om onze klanten support te leveren?
Vanzelfsprekend. Stuur voor meer informatie over het gebruik van SecureLink bij je eigen klanten een e-mail naar info@enexity.com.
Hoe kan ik al mijn leveranciers toegang geven tot onze systemen via SecureLink?
Enexity, de makers van SecureLink, werkt aan een programma om gebruikers van SecureLink in staat te stellen de toegang op afstand van alle leveranciers te standaardiseren. Stuur een e-mail naar susccess@enexity.com voor meer informatie.