Ingebedde
technologieën

U zult doorbraken maken door
uitbreideing van de waarde van InterSystems’ producten

Zen

De technologie van InterSystems Zen™ stelt u in staat om op eenvoudige wijze complexe, gegevensdichte webapplicaties te bouwen met bijzonder snel reagerende gebruikersinterfaces met een grote gegevensdichtheid. Zen Mobile, een uitbreiding van de Zen-technologie, stelt uw doorbraakapplicaties in staat om van de eigen functies van mobiele apparaten te profiteren.

Ongeacht het platform waarop uw applicaties draaien, de unieke objectgeoriënteerde architectuur van Zen zorgt voor de allerbeste prestaties en veiligheid van uw applicaties.

Hoe we u helpen grenzen te verleggen:

Snelle ontwikkeling van snellere apps

Zen-technologie is een implementatie van AJAX (asynchonous JavaScript and XML) die is uitgebreid om te profiteren van onze objecttechnologie. Elke Zen-pagina is een object met ingebouwde beveiliging en sessiebeheer. Bij de uitvoer delen de Zen-pagina’s hun objectmodel met zowel de client als de dataserver. Dit zorgt voor snellere responstijden op queries of datarequests.

Het resultaat is dat Zen-applicaties snel te bouwen zijn en draaien op de topsnelheid die u zult verwachten van oplossingen die met onze technologie zijn gebouwd.

Ontwikkeling met componenten

Als u Zen-componenten opneemt in de definitie van uw webpagina kunt u snel en eenvoudig een webinterface voor uw doorbraakapplicatie bouwen.

Zen-componenten zijn vooraf gebouwde class-definities die alle servercode, clientcode en style sheets bevatten voor verschillende componenten van een webinterface. Onze uitgebreide bibliotheek met componenten bevat alles vanaf standaard HTML control types (invoervelden, knoppen, enz.) tot gegevensdichte componenten (rasters, grafieken, meters, enz.) die dynamisch geactualiseerd kunnen worden naargelang acties van de gebruiker. Alle Zen-componenten ondersteunen en reeks eigenschappen die de uitstraling bepalen, zodat u componenten snel aan uw behoeften kunt aanpassen. Daarnaast is het eenvoudig om nieuwe Zen-componenten te creëren.

Zen-componenten kunnen weergegeven worden als HTML5, waarmee ze geschikt zijn voor weergaven met mobiele apparaten.

Ontwikkeling voor mobiele apparaten

Zen Mojo werkt op basis van Zen. Het is een nieuwe technologie die gebruikt wordt voor het ontwikkelen van web-based applicaties voor mobiele en desktopomgevingen. Zen Mojo is een lichtgewicht en efficiënt kader op basis van JSON dat de allernieuwste technologie voor het ontwikkelen van gebruikersinterfaces aan de cliëntzijde versterkt.

Applicaties die gebouwd worden met Zen Mojo gebruiken een Single Page Architecture, waarbij alleen als dat echt nodig is contact gemaakt wordt met de server. De server verstuurt geen HTML naar de client, maar de benodigde metadata zodat de client nieuwe informatie kan weergeven. Deze metadata stuurt de indeling van de pagina aan, evenals de weer te geven gegevens. Dit is een bijzonder efficiënte benadering, waarmee ontwikkelaars te allen tijde volledige controle hebben over de inhoud.