Caché

U zult grenzen verleggen
in
data management 
en snelle applicatie-ontwikkeling

Managing Data

Caché beschikt over een unieke multidimensionele data engine die het modelleren van informatierijke praktijkinformatie mogelijk maakt. Het is schaalbaar om tienduizenden gebruikers te bedienen, zonder concessies te doen aan SQL-zoekopdrachten die vele malen sneller zijn dan in relationele databases. Caché ondersteunt real-time analyse van zowel gestructureerde als ongestructureerde gegevens.

Multidimensionele data engine,
verschillende manieren van toegang tot gegevens

Caché slaat informatie op in kleine, multidimensionele matrixen (“sparse arrays”) die “globals” worden genoemd. Hiermee kunnen complexe gegevens vanuit de praktijk worden opgeslagen zonder de prestatieverlagende samenvoegingen (joins) en tabelsprongen waarmee relationele technologie werken.

Caché levert op unieke wijze meerdere manieren om toegang tot gegevens te verkrijgen. Gegevens kunnen door ontwikkelaars worden opgeslagen en benaderd als objecten, via SQL of direct naar globals. Alle drie de methoden kunnen tegelijkertijd op dezelfde gegevens toegepast worden. Caché biedt dus simultaan zowel  de eigenschappen en voordelen van een NoSQL als een SQL database.

Het ontsluiten van ongestructureerde gegevens met iKnow

Het overgrote deel van de informatie ter wereld bestaat in ongestructureerde vorm zoals teksten. Deze wordt nauwelijks gebruikt omdat ze moeilijk te analyseren zijn. Caché beschikt over unieke technologie die iKnow genoemd wordt. Hiermee kunt u ongestructureerde gegevens analyseren zonder dat u vooraf woordenlijsten of ontologieën hoeft te definieren.

Krachtige queries

SQL is de query-taal voor Caché. Caché-gegevens worden opgeslagen in efficiënte, multidimensionele structuren. Daarom presteren applicaties die SQL gebruiken beter als ze draaien op Caché..

Naast een inherent snellere werking ondersteunt Caché tevens traditionele indexering, naast bit-map en bit-slice indexes die gebruikt kunnen worden met real-time transactionele gegevens.

Bij zoekopdrachten in teksten gebruikt Caché woordbewuste zoekopdrachten in een aantal talen. De SQL-engine van Caché is daarnaast versterkt met onze iKnow-technologie. Hiermee kunt u met behulp van SQL zoeken naar concepten binnen tekstgegevens.

Real-time analyse met InterSystems DeepSee

DeepSee is een technologie voor het inbouwen van real-time analyse in uw baanbrekende applicaties, waarbij de gebruiker inzichten verwerft waar en wanneer hij maar wil. DeepSee kan profiteren van de iKnow-technologie van InterSystems en besluitvorming op basis van alle beschikbare gegevens mogelijk maken.

Enterprise Cache Protocol

Enterprise Cache Protocol van InterSystems is ontwikkeld om de schaalbaarheid en prestaties van gedistribueerde applicaties aanzienlijk te verbeteren. Hiermee kan een database verspreid worden over verschillende servers die werken als een enkele, lokaale dataopslag.

Het veiligstellen van gegevens 'in ruste'

Een belangrijk aspect van applicatieveiligheid is het beschermen van gegevens terwijl deze “in ruste” is, ofwel opgeslagen in de database. Caché maakt het versleutelen of encryptie van een complete database of van specifieke delen van de informatie binnen een database mogelijk.

Migratie vanuit andere technologie naar Caché

Veel organisaties willen de prestaties van schaalbaarheid van hun bestaande applicaties verbeteren door migratie naar Caché, maar het omzetten naar een nieuwe database is een grote operatie. Caché levert een aantal gespecialiseerde instrumenten waarmee de stap eenvoudiger wordt.